Kako smo saznali, on je sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar, gde mu je konstatovan hematom u glavi.

Dva kontrolora normalno su obavljala posao u autobusu na liniji 88, kada je kako su "Novosti" saznale došlo do rasprave sa jednom putnicom.

- Ona je zatražila od radnika da joj pojasne kako će funkcionisati novi sistem naplate prevoza, a kada je kontrolor LJubiša Nikolić rekao da ne zna ništa o tome, krenula je žustra rasprava.

- To je trajalo neko vreme, žena je samo povisila ton i pitala zaposlene kako ne znaju te informacije, da je to sramota. Oni su na stanici "Kijevska", u smeru ka periferiji napustili vozilo.

U tom trenutku, kako se ističe, LJubiši prilazi nepoznati muškarac, koji se verovatno u trenutku rasprave nalazio u autobusu.

- Iz čista mira počeo je da udara kontrolora šakama po glavi i telu - kažu.

- On je zadobio par snažnih udaraca, nakon čega je napadač pobegao u nepoznatom pravcu. Ističemo da u poslednji vreme uopšte ne postoji represija naših kontrolora, čak se trudimo da putnike edukujemo o kupovini karte i redovnom plaćanju prevoza.

Povređeni LJubiša Nikolić je po dolasku Hitne pomoći prevezen u Urgentni centrar na dalje zbrinjavanje, gde su mu konstatovane teške telesne ozlede, a ima i hematom u glavi. Zbog toga je zadržan na E odeljenju UC. Policija je uzela iskaze od očevidaca ovog događaja, kao i od kolege povređenog kontrolora. Za napadačem se još uvek traga, a više detalja biće poznato posle istrage.

ČESTI NAPADI

Tokom prethodnih godina dešavali su se česti napadi na kontrolore u gradksom prevozu, gde je bilo onih sa teškim telesnim povredama. Neretko su se oni događali na stajalištima, mada je bilo više onih u samim vozilima. Napadači su uglavnom procesuirani, ali kazne nisu bile zadovoljavajuće.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".