Devojčica kojoj je dečak-ubica pucao u glavu i koja se nalazi u "Tiršovoj" i dalje je u lošem stanju i život joj je ugrožen.

- Što se tiče pacijenata koji su nam došli iz OŠ imamo jednu učenicu koja je sasvim dobro. Pre neki dan joj je urađena intervencija ortopeda mikrohirurga na obe podlaktice. Nastavnica je potpuno stabilna i ona je imala intervenciju ortopeda mikrohirurga na šaci - kaže dr Ašanin.

Dvoje iz Mladenovca u teškom stanju

Šestoro pacijenata pristiglih iz Mladenovca je i dalje na jedinici intezivnog lečenja, ali se očekuje da jedan pacijent bude premešten na odeljenje.

- Pacijenti koji su došli iz Mladenovca, tu imamo šest pacijenata koji su na jedinici intezivnog lečenja. Dvoje pacijenata nam je u dosta teškom stanju i moramo biti jako oprezni sa jednim pacijentom koji je primarno bio primljen u KBC "Dragiša Mišović". Operisan mu je abdomen, a onda je zbog problema sa disanjem i povredama grudi upućen kod nas. Sa njim moramo biti jako oprezni, jer on ima jednu tešku kontuziju pluća, pa se procenjuje da li će kod njega biti neka intervencija - kaže dr Milika Ašanin za "Prvu".

Kako ističe, jedan od pacijenata bi mogao da pređe na odeljenje, ističe direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

- Od svih ležećih pacijenata, jedan bi uskoro trebalo da pređe na odeljenje. To je pacijent koji je imao povredu urogenitalne regije, a drži se još jer je imao trombozu u venama donjih ekstremiteta, tako da će on uskoro preći na odeljenje - kaže dr Milika Ašanin.

On je naveo i da je ova situacija samo pokazala koliko srpsko zdravstvo može biti uspešno.

- Nije lako kada za ovako kratko vreme morate da primite toliko teških pacijenata. Vrlo je emotivno, a za kratko vreme su se stvorili uslovi da počne set teških intervencija - kaže dr Milika Ašanin.

(Blic)

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".