Vesna iza sebe ima brak sa Vladom Jovanovićem, sa kojim je dobila ćerku Nikoliju Jovanović, koja je danas veoma popularna i uspešna na estradnoj sceni. Nikolija je nedavno dobila drugu ćerkicu, a poznato je da je Jovanovićeva krenula majčinim stopama.

Međutim, malo ko zna istoriju, i situacije kroz koje su prolazili Vesna i Vlada. Naime, njih dvoje imali su brak koji je trajao, a nekoliko puta su pokušavali da dobiju bebu, što im nije polazilo za rukom. 1986. godine, kako priča pevačica, prvi put su izgubili bebu i to kada je Zmijančeva bila u sedmom mesecu trudnoće. Vesna nikada nije krila da joj je zapravo to najveća bol koju je doživela u životu. No, nešto kasnije, pakao koji je prošla, tek ju je koštao zdravlja. 

Foto: Katarina Mihajlović

 

- Spontani pobačaj se dogodio u pauzi koncerta u Mladenovcu. I ne zamerite mi što scenu porođaja, koji je iznenada i prevremeno otpočeo, i faktički se događao u garderobi iza bine, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici, ne mogu da opišem čak ni danas. Jer to je jedan od onih bolova koji još uvek boli, praznina koja još uvek zjapi istom tamom i kad god se toga setim, a sećam se vrlo često, utroba mi se zgrči - rekla je Vesna i dodala da tada nije ni slutila da će godinu dana kasnije doživeti još veću bol.

- U prvih nekoliko nedelja nakon toga, dok je bol zbog gubitka bio još svež, želela sam da i ja nestanem, da me nema. Krivila sam sebe, ne tražeći nijednu olakšavajuću okolnost, i pritom sam samoj sebi smišljala takve patnje i muke kao kaznu da sam možda u jednom trenutku prešla onu granicu koja razdvaja svesno sagledavanje činjenica od umišljenih, pomalo bolesnih i grešnih zaključaka. Nisam ni slutila da me, na nesreću, čeka isto to, još gore. Vladino i moje drugo nesuđeno dete, takođe sin, i takođe u sedmom mesecu trudnoće, izgubila sam pod približno istim okolnostima 1987. - objasnila je pevačica i napomenula, da je na neki način, gubitkom beba platila sve svoje grehe iz mladosti.

- Mislim da sam ih preplatila. Mislim i ja, a i moji nerođeni sinovi - da je, što se naše krvi tiče, danak namiren. Stvarno sam platila punu cenu. Odlučila sam da više nikad sebi ne dopustim da mi bilo šta drugo bude važnije od sopstvenog mira, zdravlja i porodice - poručila je Vesna, koja je posle ovih traumatičnih iskustava promenila način života, i kasnije rodila ćerku Nikoliju.

(Republika.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".