Glumica je otkrila koja je, prema njenom mišljenju, najveća razlika između bavljenja glumom i bavljenja poljoprivredom.

- U poljoprivredi nema laži. Lažni osmesi su izlišni i ne daju baš nikakve rezultate. Tapšanje po ramenu i komplimenti su takođe besmisleni. Sunce ili sija ili ne sija. Toplo je ili hladno, i tako je kako jeste. A u glumi sve je gluma. Nažalost, to se odnosi i na prijateljstva, ma na sve se odnosi. Mada, dozvoliću da me deo branše možda nije mnogo voleo jer nismo na istom mestu školovani, pa su valjda zato preskočili da se nađu, da u trenucima kada je najteže, kada ostanete bez oca i majke za 30 dana, ostanete i bez tih vrhunskih glumaca koji su znali da glume prijateljstvo. Na taj način su mi darovali istinu, što u glumačkom svetu nije baš česta pojava i, osvrnuvši se tog dana, vidite porodicu koja vam je bogom data ili ona koju ste stvorili i one s kojima ste se odgajili ili kroz školu upoznali. Vidite i da su tu te vaše biljke i životinje, i shvatite koju i kakvu ulogu imate u svačijem životu.

Marija je otrkila i koji joj je posao teži.

Foto: V. Danilov

 

- Poljoprivreda je teška, neizvesna. U poljoprivredi su uglavnom oni koji su njome baveći se, iskopali grbe na leđima, bore, žuljeve... U glumi blista skoro sve na TV ili ekranima mobilnih telefona, ali nekada imam utisak da te nežne ruke i sva ta negovana lica nose više jada i čemera i da bol, kada se oseti, zna biti i nekoliko hiljada puta veći od onog koliko boli žulj koji napravi motika kada se loše drži. No, svako bira svoj put i ide onim putem kojim želi ili možda mora.

- Da čitaoci ne bi nešto pogrešno shvatili, nisam se ni razočarala ni opekla, niti sam pobegla na selo. Jednostavno, moje selo je deo mog života koji je sa mnom ili u meni egzistirao i egzistira od kada znam za sebe. Sve ovo ne znači da se više neću pojaviti nekada, negde, u nekoj ulozi, a koliko ću dobro da glumim, publika će oceniti.

 

 

Petronijevićeva je otkrila i neke pojedinosti vezane za svoj rad u poljoprivredi.

- Ne vozim traktor toliko često. Ako želite da se bavite nečim kao što je poljoprivreda, onda vam ni vožnja traktora ne sme predstavljati problem, ali još uvek ima dovoljno muškog sveta oko mene da to ne moram da radim.

- Trenutno imam verovatno najveće karačansko stado u Srbiji, nešto bosanske pramenke. Ovaca je više od 200.

BONUS VIDEO: