Nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito je uvek nepresušna inspiracija i nikad prevaziđena tema. Brojne luksuzne nekretnine širom sveta su bile njemu namenjene, a jedna od njih je u NJujorku sa pogledom na Central park. 

 

 

Tito je voleo luksuz i lagodan život, pa su tako i njegovo društvo činili, između ostalog, i Ričard Barton, Liz Tejlor, Sofija Loren, za koju kažu da nije bila ravnodušna na šarm jugoslovenskog predsednika.

Penthaus na čuvenoj Park aveniji na Menhetnu se sastojao od šest soba i četiri kupatila. Jugoslovenske vlasti su ovaj raskošni stan kupile 1975. godine, a u 418 kvadrata su stale  tri terase i tri kamina, četiri spavaće sobe, a veliko predvorje sa širokim stepeništem se otvara u veliki ugaoni dnevni boravak sa lučnom terasom.

 

 

U sklopu penthausa se nalazi i jedna velika dnevna soba sa bibliotekom, a postoje i posebne sobe za sobarice, batlere, vešeraj... Gornji nivo ima četiri velika master apartmana, od kojih je jedan sa kaminom i dva sa terasom.

U blizini ovog stana su i najskuplje radnje koje možete videti u NJujorku, kao što su Ralf Loren, Kartije, Versaće i mnogi drugi.

 

 

Nedavno se u medijima pronela vest kako je Titov stan prodat jednom finansijeru sa Volstrita za 12,1 milion dolara. Pisalo se i da je u pitanju komšija, čovek koji je imao stan pored Titovog. Zanimljivo je da su pre toga, kada je počela da kruži priča da će stan izaći na tržište, za njega navodno bile zainteresovane i holivudske zverke Robert De Niro i DŽek Nikolson.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Ipak, stan je prodat nekom drugom, a kupac je morao da uloži dodatne milione u renoviranje, s obzirom na to da tamo niko nije boravio od 1992. godine, pa je sve bilo u prilično lošem stanju.

BONUS VIDEO: