Kako pišu američki mediji pištolj korišten u kobnoj pucnjavi na snimanju filma “Rust” bio je toliko neispravan da je mogao opali bez ikakvog pritiska.

Tužioci su zvanično odbacili optužbu za ubistvo iz nehata protiv glumca Aleka Boldvina, do kojeg je došlo na setu tokom snimanja filma "Rust" (Rđa), navodeći kao razloge nove dokaze i nedostatak vremena da se obavi dublja istraga.

Foto: Profimedia, Instagram printskrin/halynahutchins

 

 

Optužba za ubistvo iz nehata protiv Hane Gutijerez Rid, nadzornice oružja u filmu, ostala je nepromenjena, prenosi AP.

- Otkrivene su nove činjenice koje zahtevaju dalju istragu i forenzičku analizu - naveli su tužioci, ali nisu precizirali o kakvim činjenicama je reč.

Odbačen slučaj

U saopštenju se dodaje da takva odluka ne oslobađa Boldvina krivične odgovornosti i optužbe mogu biti ponovo podignute, pošto je istraga i dalje u toku.

Foto: Profimedia

 

 

- Zadovoljni smo odlukom da je odbačen slučaj protiv Aleka Boldvina i podstičemo odgovarajuću istragu o činjenicama i okolnostima ove tragične nesreće - saopštili su Boldvinovi advokati Luk Nikas i Aleks Spiro.

AP podseća da je tokom snimanja "Rđe", inače vestern filma, Boldvin uperio pištolj u snimateljku Halinu Hačins tokom probe kada je nehotice opalio, usmrtivši je i ranivši reditelja DŽoela Souzu.

Slučajno opalio

Boldvin je rekao da je pištolj slučajno opalio i da on nije povukao obarač, ali je FBI, s druge strane, utvrdio da oružje nije moglo da opali ako nije povučen okidač.

Foto: Profimedia

 

 

Kako pišu američki mediji pištolj korišćen u kobnoj pucnjavi na snimanju filma "Rust" bio je toliko neispravan da je mogao opali bez ikakvog pritiska na okidač, rekao je izvor za ABC NJuz u petak, zbog čega su tužioci odbacili optužbe protiv glumca Aleka Boldvina zbog njegove uloge u pucnjavi 2021. godine u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

BONUS VIDEO: