Bugarin je ostao upamćen po velikom osmehu, dugoj kosi, ali i fudbalskom umeću. Posebno je bio upečatljiv u kvalifikacijama za Ligu šampiona u leto 2006. godine, kada su crveno-beli nesrećno poraženi od Milana, koji je te sezone poslednji put u svojoj istoriji osvojio eminentno UEFA takmičenje.

Blagoj Georgijev (41) posle Crvene zvezde otišao je u Nemačku u Duizburg, a onda u Rusiju, gde je tri sezone igrao za Terek iz Groznog. Tu je upoznao predsednika Čečenske republike, ujedno i prvog čoveka kluba Ramzana Kadirova.

Otkrio je Georgijev da je posle prvog poklona u vidu novog automobila obavestio svog menadžera.

 

 

- Prva stvar koju sam rekao svom menadžeru bila je da sam dobio novi auto. On je Nemac i u prvi mah mi uopšte nije verovao. Za njega u zapadnoj Evropi ovakvo nagrađivanje igrača deluje nestvarno. Koliko automobila sam dobio? (smeh) Ne bih o tome da pričam. Mogu samo recći da je prvi automobil na poklon bio "tojota lend kuzer".

Blagoj Georgijev posetio je i rezidenciju Ramzana Kadirova u Groznom.

- Zajedno sa saigračem Olegom Ivanovom posetio sam kuću Kadirova. Ceo fudbalski tim bio mu je u gostima, mada on tog dana nije bio u rezidenciji, već na nepoznatoj lokaciji u Čečeniji. Bez obzira što nije bio s nama, učinio je da se osećamo dobro.

Foto: Profimedia

 

A, u Kadirovljevoj rezidenciji imalo je šta da se vidi.

- Mnogo divljih životinja. Videli smo velike lavove, tigrove i druge zveri. O tome nisam pričao mom agentu iz Nemačke. (smeh)

Za tri sezone koliko je bio u Tereku, Blagoj Georgijev sarađivao je sa Stanislavom Čerčesovom i Rudom Gulitom.

- Sa Čerčesovim je Terek bio jedno vreme prvi u Rusiji. Pre njega, radio sam sa Gulitom. Živeli smo u istoj zgradi i često smo razgovarali. Ne mogu da kažem da je slab trener. Jednostavno nije mu se dalo da uspe u Tereku - objasnio je Blagoj Georgijev, koji je danas u Bugarskoj čest gost na TV stanicama, jer gostuje po brojnim rijaliti programima.

(Kurir)

BONUS VIDEO: