To nije moj sin! On nije imao nanogvicu! Ovo je užas. Sahranili smo pogrešnog čoveka! - za "Novosti", govore Danica i Milisav Gardašević, zaprepašćeni roditelji Borisa (32), mladića sa Cetinja, studenta ekonomije i specijalističkih studija za računovodstvo i reviziju u Londonu, za kojim se traga od 18. decembra prošle godine, kada je prijavljen njegov nestanak.

Majka i otac kažu da su mislili da je na njihovu muku stavljena tačka 8. januara ove godine kada su telo utopljenika iz reke Morače izvadili ronioci, a njima Boris, kako dodaju, isporučen u limenom sanduku.

- Nije me prevario majčinski instinkt, jer sam osećala unutrašnji nemir, nevericu. Bila sam sigurna da u kovčegu nije moj Boris. Nisam mogla to da proverim, jer je sanduk bio zakovan. Tek ovih dana kada smo dobili fotografije sa obdukcionog nalaza shvatili smo da sam bila u pravu. U našoj grobnici je sahranjen neko drugi, nama nepoznat čovek! Imamo sva dokumenta, slike koji potvrđuju ove naše tvrdnje. Na fotografijama se vidi čovek sa nanogicom. A Boris nije pripadao tom svetu. On je bio intelektualac. Nikada sebi ne bi dozvolio da uđe u bilo kakve mutne vode, voleo je život i u njemu uživao. I nikada se ne bi odlučio na samoubistvo, jer znam, iako je bio hrabar, kao svaki normalan čovek  plašio se smrti - priča za "Novosti" Borisova majka Danica, rodom od Radulovića iz Pješivaca kod Nikšića.

Foto: Privatna arhiva

 

Milosav, otac Borisov, dodaje da mesecima nemaju sna, ali da im ova situacija koliko-toliko uliva nadu da bi možda njihov sin mogao biti živ.

- I verujemo da će nam se Boris odnekud javiti. Posebno smo uvereni u to nakon ovog saznanja da smo sahranili nepoznatog čoveka. Živ je moj sin - nada se Gardašević.

Boris je nestao nakon što je sa Cetinja stigao u Podgoricu autobusom, iz kojeg je, kako se pretpostavlja, izašao kod marketa "Venkor" ili kod tržnog centra "Big fešen". Ronioci su tog dana dobili obaveštenje da je jedna osoba  skočila u Moraču sa Mosta Blaža Jovanovića. O svemu tome roditelji nestalog Borisa su, kako kažu, obavešteni tek 12 dana kasnije u cetinjskoj policiji. Kako tvrde, tada im je, međutim, saopšteno da osoba koja je skočila u Moraču, prema iskazu očevidaca ne odgovara opisu njihovog sina. Danica i Milisav se pitaju da li je moguće naći vezu između slučaja kada je navodno nepoznata osoba skočila u Moraču u 14.20 i činjenice da je 35 minuta kasnije poslednji put lociran signal Borisovog mobilnog telefona.

Iako su minulih meseci bili u očaju posle ovih poslednjih dešavanja i saznanja da je osoba koju su sahranili imala nanogvicu i da sigurno nije njihov sin, Danici i Milisavu se vratila nada u život njihovog jedinca i mezimca.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".