Prema saznanjima Kurira, Dejan R. je navijač Partizana sa oko 30 krivičnih dela u dosijeu, a za njim je sada bila raspisana potraga zbog krivičnog dela prinuda.

Naime, Žanić je hladnokrvno ubijen u maju 2018. godine dok je sedeo u parku na Čukarici.

- Dok je Ognjen sedeo na klupi, prišla su mu dvojica muškaraca, a zatim je jedan od njih izvukao pištolj i ispalio tri hica u Žanića. Mladić je u teškom stanju prevezen na Urgentni centar, a uprkos borbi lekara, ubrzo je preminuo - kaže izvor Kurira.

Očevici su policiji ispričali da su videli muškarca starog oko 25 godina, obučenog u crnu majicu i pantalone, kako se udaljava iz parkića u kome je Žanić upucan.

Foto: Društvene mreže

 

Nakon nekoliko dana policija je privela Dejana R. i Aleksu Vasiljevića, koji je kasnije pronađen mrtav u svom stanu, zbog sumnje da su učestvovali u ovom ubistvu. Dvojica tada osumnjičenih su, inače, policiji bili odranije poznati zbog teških krivičnih dela.

Foto: Društvene mreže

 

- Aleksa je osuđivan zbog razbojništva, a Dejan zbog pokušaja ubistva zbog čega je odležao četiri godine - rekao je ranije izvor iz istrage.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dejana R. i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića. Ovom odlukom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz marta 2020. kojom je Dejan R. oslobođen optužbe i za ubistvo i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a Vasiljević za ubistvo.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO 600 POLICAJACA HAPSI KRIMINALCE Upali u više od 80 stanova

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".