Zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih časovnika, osam kilograma zlata u polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 franaka, dva i po miliona dinara, oružje, droga...

Iza rešetaka su se našli i osumnjičeni pripadnici dve organizovane kriminalne grupe. Reč je o ogranku "kavačkog klana" u Srbiji, koji se dovode u vezu i sa teškim krađama, ali i pokušajima ubistva. U ovoj spektakularnoj regionalnoj akciji izvršen je pretres na 80 lokacija. Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela nedozvoljeno držanje i rasturanje narkotika, oružja, ali i kriminalno udruživanje.

U akciji koja je sprovedena na teritoriji Beograda i Kraljeva privedeno je pet osoba koje se sumnjiče da su članovi dve organizovane kriminalne grupe. Lisice su stavljene P.P. (27) zbog trgovine narkoticima, dok će krivična prijava za ista krivična dela biti podneta protiv još četiri osobe.

Uhapšeni su i B. D. (29), A. Č. (29), D. R. (27) i D. T. (34), dok će protiv još 11 osoba biti podneta krivična prijava. Oni se terete da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo u pokušaju i dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti.

Nastavak akcije iz novembra

Ove dve kriminalne ekipe sumnjiče se da su kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su se iza rešetaka našli pripadnici OKG "vračarci".

U ovoj akciji zaplenjeno je i više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i dve hiljade tableta MDMA. Pretresom stanova i drugih prostorija na više od 80 lokacija na području Kraljeva i Kruševca, policija je zaplenila i automatske puške, veću količinu oružja sa dugim cevima, ručne bombe, pištolje, kao i veću količinu municije različitog kalibra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK).

Plen: luksuzni automobili, skupoceni satovi, osam kilograma zlata...

U nastavku "udara" na kriminalne grupe i pojedince zaplenjeno je više od desetina luksuznih automobilai ručnih časovnika, oko osam kilograma zlata, novac, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni. Otkriveno je više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

Uhapšenima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija i teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Kraljevo leglo ubica

Kriminalna grupa Nikole Vuševića, zvanog Ludi i Ćopavi DŽoni, poznatija kao "vračarci", ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković upravo su u Kraljevu imali ljude, koji su za njih angažovali ubice.

Reč je o mladim ljudima, koji su za nekoliko hiljada evra i nešto kokaina bili spremni da okrvave ruke. Tako je pre mesec dana uhapšen Luka V.(26), koji se dovodi u vezu sa likvidacijom Ranka Radoševića na benzinskoj pumpi u Rušnju. Stefanu M. (23)lisice su stavljene pre godinu dana zbog sumnje da je u Novom Beogradu ubio Luku Žižića, ali i Nikolu Zečevića Zeku 2021. u Kragujevcu.

"Najpoznatiji" među pucačima iz Kraljeva je Lazar Ilić, koji je oktobra 2020. godine u podzemnoj garaži u Tržnom centru "Ušće" u Novom Beogradu ubio Aleksandra Šarca. Ilić je uhapšen početkom 2021. u Budvi zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Marka LJubiše Kana. Tada se iza rešetaka našao i njegov saučesnik, takođe Kraljevčanin, Strahinja S.

BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆE) JEZIV SNIMAK POGIBIJE NA ŠINAMA KOD VALJEVA: Voz naleteo na automobil

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".