Grupa Regina je bila jedna od popularnijih grupa 1990-ih godina, a za njen uspeh je zaslužan i pevač Aleksandar Čović, poznatiji kao Aca Regina.

Sa grupom Regina, Aleksandar je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji 2009. godine sa pesmom "Bistra voda" i osvojili su deveto mesto u finalu.

Foto: Jutjub printskrin/DM SAT VIDEO

 

 

Te godine "Pesma Evrovizije" se održavala u Moskvi, a tamo je Aca Regina upoznao i ljubav svog života, 20 godina mlađu Kseniju Nikitinu.

- Ksenija i ja smo se upoznali na Evroviziji, ona je bila deo organizacije. Tada smo imali kontakt, ali smo ga s vremenom izgubili, kako to obično biva. Međutim, posle Evrovizije smo se vratili u Rusiju gde smo održavali mnogo koncerata, to je neopisivo. I nekako 2011. obnovili smo komunikaciju i od tada smo zajedno - ispričao je jednom prilikom za domaće medije Aleksandar.

Budući da je Ksenija poreklom iz Rusije, Aleksandar i ona su godinama živeli na relaciji Moskva-Beograd i uživali su u periodima kada su zajedno, a periodi razdvojenosti su im služili da se još više užele jedno drugog.

Aca Regina je nekoliko puta napominjao da nisu vezu ozvaničili brakom.

 

 

- Ksenija mi nije žena, ona je moja devojka, ali kao da smo u braku. Imamo i sina Leonida od godinu i po dana i živimo na relaciji Moskva–Beograd. Iskreno, nekako taj papir više ne znači. Nas dvoje savršeno funkcionišemo i ovako. Čak bih ti mogao reći i da je ta razdvojenost jedna super stvar. Nekako se poželimo, lepše se slažemo, nemamo neke svakodnevne sitne čarke. Ali to tako funkcioniše, duše se raspoznaju, ruska i balkanska, to je neverovatno. Jako su nam slični mentaliteti, samo ruska hrana... to mi nikako ne leži - pričao je svojevremeno pevač.

- Izuzetno mi je važno da se razgraniči da nisam u braku nego u vezi. Znam da je ljudima neprirodno što mi je devojka mlađa dvadeset godina, a nismo venčani, ali meni kao umetniku ta vrsta prostora neverovatno je bitna. Nisam sebičan, samo mi taj privid slobode dozvoljava da ostanem svoj i pomaže mi da stvaram. Mislim da sam kao emotivni partner fantastičan, kao otac još bolji, ali kao muž – prava katastrofa - ispričao je Aca Regina jednom prilikom. 

Ksenija je zbog ljubavi naučila srpski jezik, a Aci sa druge strane nije baš pošlo za rukom da savlada ruski, pa kako kaže zna tek 20 reči. 

Ipak, kako je izjavio nedavno za Novu, situacija u kući se malo promenila te više nije "katastrofalan muž".

 

 

- Nisam više ni u kući toliko loš koliko sam bio, pre nisam bio u kući nikako, tako da sam iz tog razloga voleo da kažem da nisam za zajednički život. Kako da žena provodi vreme sa mnom kada ja nisam tu? Malo se to promenilo sada.- rekao je Aca Regina.

Zbog trenutne situacije u Rusiji i Ukrajini, njegova izabranica više ne putuje u svoju rodnu zemlju.

- Iz Moskve je, sada se ne putuje u Moskvu, to ti je jasno. Mi smo nakon 2009. godine nakon Evrovizije imali veliki broj koncerata tamo, pravili smo koncerte za rusku publiku. Kada su nas zvali prvi put, spremili smo naše pesme, ali i neke hitove. Mi krenemo prvu pesmu i 1000 ljudi peva za nama-

Ksenija i Aleksandar imaju sina Leonida, a muzičar iz prvog braka ima i ćerku Aleksandru. 

BONUS VIDEO: