Kanadski jutjuberi Ivana i Stiv, koji imaju popularni kanal JetLag Warriors, bili su u Srbiji s namerom da prvi put u životu prisustvuju fudbalskom meču Crvene zvezde, i to obeleže na svom kanalu.

Kao pravi fanovi, oni su već dva sata pre meča sa Radničkim iz Niša bili ispred stadiona. 

Kod Stiva se videlo da je veoma uzbuđen i da jedva čeka start utakmice.

- Mi smo Kanađani, nemamo pojma o ovom fudbalu, naša verzija je američki fudbal i nema veze s ovim. Oko stadiona sam video mnogo policajaca koji su obučeni kao da igraju američki fudbal. Imaju štitnike svuda. Ima ih koliko hoćete i to dva sata pre početa utakmice! - pričao je uzbuđeni Stiv i dodao:

- Ako bude slično sa našim iskustvom iz Rumunije, gde smo prvi put gledali fudbal, ovde će biti rata! Polako se okupljaju prvi fanovi, ali nigde ne vidim žene. Rezimiram da na očekuje muško-domiinantni događaj na stadionu.

- Izabrali smo Crvenu zvezdu jer nam je više ljudi preporučilo utakmicu Zvezde zbog navijanja. Dakle, Zvezda ili smrt! - naglasili su oni, ali su bili razočarani što nisu došli u vreme kada je na programu derbi sa Partizanom.

- Momci sjajno navijaju, čujem bubnjeve, što je nešto novo za nas. Nažalost, stadion je popunjen možda samo 25 odsto. To je zato što rival nije atraktivan i što je hladno. Mogli bismo ovo da ponovimo, ali su nam rekli da dođemo na derbi sa Partizanom i da je to tek prava ludnica.

Ubrzo su navijači Zvezde priredili bakljadu, a čuli su se i topovski udari.

- Ovo je odlična atmosfera s obzirom na to da stadion uopšte nije pun. Voleo bih da sam tamo na tribini s navijačima, ali s ovim kartama ne možemo da priđemo tom delu. Iskreno, da ovo urade u Kanadi, odmah bi išli zatvor.

- Uh, ove vatre (baklje) i eksplozije me čine nervoznom, ne znam da li bih mogla tamo da budem - dodala je Ivana.

Na kraju meča koji su domaćini dobili sa 1:0 su Stiv i Ivana rekli da su fascinirani navijačima koji su dali sve od sebe da podrže klub, ali da obavezno hoće da prisustvuju nekom većem događaju, poput večitog derbija.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".