Naime, 27. marta ove godine, Dragan je u istom danu dobio ali i izgubio najvoljenije osobe. Supruga mu je na svet donela sina Nikolu, međutim ubrzo nakon porođaja obavljenog kod kuće je nažalost preminula. Sada je sve u rukama Dragana, koji je nakon gubitka supruge, sada se suočava s još većim izazovom, kako i na koji način prehraniti celu porodicu.

Foto: Jutjub printskrin/Kozarski Vjesnik

 

"Ona je rodila kod nas u kući, onda je bila slaba. Odmah smo je odvezli u bolnicu, međutim u bolnici nisu mogli ništa da urade jer je na putu ka tamo preminula" - rekao je Dragan koji nije zaposlen, i koji je dodao da mu je svaki dinar potrebna, jer mora brinuti o deci, a kako kaže i dugovi za struju i kredit su veliki.

Najveći oslonac za decu i Dragana jeste njegova majka LJubica, koja se zbog ove nemile situacije koja je zadesila porodicu Štiković odlučila da pomogne koliko god je u njenoj moći.

"Boriću se do kraja. Najviše je potrebna hrana i odeća za decu", rekla je majka za Jutjub kanal Kozarski Vjesnik.

Foto: Jutjub printskrin/Kozarski Vjesnik

 

U opštinskoj upravi u Oštroj Luci kažu da im je poznat slučaj porodice Štikovac i da su im i do sada pomagali. Navode da su im za smeštaj ustupili objekat nekadašnje škole koji je renoviran.

"Nama se službeno još nije obratio sa zahtevom, ali tu je naša volja da isplatimo troškove pogrebne opreme i koliko možemo da pomažemo, pomagaćemo", reka je Marica Majkić, radnica Opštinske uprave Oštra Luka.

Akciju pomoći pokrenuli su i meštani ove opštine, koji za porodicu Štikovac imaju samo reči hvale.

Svakako, Dragan ne planira da se preda.

"Boriću se za decu koliko god budem mogao. Za njih se živi" poručio je Štikovac.

(Kozarski Vjesnik)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".