LJiljana Nikolovska je bila u sastavu legendarne grupe Magazin u periodu od 1983. do 1990. Zajedno su snimili ukupno sedam albuma, a pesme u njenom izvođenju se pojavljuju i na brojnim kompilacijskim albumima.

Pevačica je rođena u Splitu, a njeni roditelji Vera i Boro su poreklom makedonske nacionalnosti. LJiljana je iz Hrvatske i Jugoslavije otišla početkom ratnih 1990-ih te danas živi u kalifornijskom gradu San Pedru u SAD-u.

Foto: Jutjub printskrin

 

Svoj debi solo album “Let” snimila je 1996. godine za Kroacija Rekords.

O danima kada je krenula u “beli svet” kaže:

- Čak i kad sam otišla, 1989, meni su prve tri godine koferi bili spakovani, ready to go za doći kući, međutim, sticajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svog supruga, postala sam i mama tamo (u Americi) -

Foto: Jutjub printskrin

 

Zadovoljna je i srećna žena kojoj ništa ne nedostaje. Kad se priseća razdoblja s Magazinom na njega gleda s pozitivnim osećanjima:

“Publika mi uvek nedostaje kao i dragi ljudi s posla!”

Pevačica već neko vreme vredno radi i snima nove pesme koje čekaju prve reakcije prijatelja i saradnika. Vodi miran, staložen život, ima veliki vrt, životinje.

Foto: Jutjub printskrin

 

Fanovi Magazina pamte je po pesmama “Tamara”, “Kokolo”, “Piši mi”, “Ti si želja mog života”, “Tri sam ti zime šaptala ime” i mnogim drugim.

Izuzetno je aktivna na Fejsbuku, često komunicira sa obožavaocima, objavljuje svoje fotografije i sa svima aktivno razgovara i deli informacije.

(Espreso)

BONUS VIDEO: