Detalj koji je izazvao aplauz svih prisutnih je parola posvećena legendarnom napadaču Partizana i reprezentativcu Srbije i Crne Gore - Andriji Delibašiću.

- Andrija, pobedi još jednom - pisalo je na paroli u znak podrške Delibašiću u njegovoj borbi protiv opake bolesti.

Javnost je prvi put saznala za dijagnozu Delibašića tokom utakmice Crne Gore i Srbije. On boluje od tumora mozga i vodi tešku borbu za život.

Rođeni Nikšićanin bio je član "parnog valjka" od leta 1999. godine do leta 2004. godine i odigrao je 100 utakmica i postigao 48 golova i mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore.

Bio je dvaput šampion Srbije i Crne Gore sa crno-belima uz jedan nacionalni Kup, a bio je deo generacije koja je igrala u Ligi šampiona.

Tada je tresao mreže Porta i Olimpika iz Marselja, a kasnije je osvojio portugalsku ligu sa Benfikom, a prethodno je igrao za Majorku.

Foto: N. Paraušić

 

Potom je bio u Bragi, AEK-u iz Atine, Beira-Maru, Real Sosijedadu, Erkulesu, Rajo Valjekanu, Ratčaburiju i Sutjeski gde je 2015. godine završio karijeru.

Samo godinu dana kasnije postao je asistent u stručnom štabu Partizana, dok je dve godine kasnije postao pomoćni trener u podgoričkoj Budućnosti.

Od novembra 2021. godine samostalno je vodio Mornar iz Bara.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".