Severina je zvanično proglašena krivom, a sud joj dodelio novčanu kaznu: 

- Ko omalovažava ili vređa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, biće kažnjen za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20 do 100 evra ili kaznom zatvora do 30 dana.

Pevačica je vređala socijalnu radnicu "Centra za socijalni rad Maksimir" 14. februara prošle godine, a Centar za socijalni rad je podneo prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vređanja i omalovažavanja službene osobe.

 

 

Kako je u prijavi stajalo, Vučkovićeva je nazvala Centar za socijalni rad pa "verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu". Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala reči u razgovoru s njom.

Pevačica ju je pitala "s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku", navela je socijalna radnica i dodala da je pokušala da joj objasni da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene porodice.

- Međutim, nju ne zanima što se ima za reći, nego nastavlja: Je... vam majku svima, ovo je zaje..., zaje... me već devet godina i sad je dosta - navela je socijalna radnica.

(24 sata.hr)

BONUS VIDEO: