Duhoviti glumac je izgubio bitku 26. marta 2016. godine sa teškom bolešću. Kasno je saznao to, a poslednje trenutke je želeo da provede sa porodicom. 

Ognjen je bio njegov veliki prijatelj i često je o njemu govorio sa poštovanjem. NJih dvojica su 2005. godine osnovali muzičku grupu "Flamingosi" koja je bila popularna u Srbiji i Crnoj Gori. Učestvovali su na Beoviziji pesmom "Ludi letnji ples", a pesme koje je publika zovolela bile su "Obala" i "LJubav". 

Amidžić je u znak sećanja na kolegu i prijatelja istetovirao flamingose na ruci.

- Oduvek mi je bila želja da istetoviram flamingose. Razmišljao sam da to uradim još dok je Marinko bio živ, a sada je ta želja postala još jača. Taj flamingos ima značenje i veće od muzike. To je posebna ptica koja nosi egzotiku, asocira na udaljene predele. Sve to zajedno me nateralo da uradim tetovažu. Kada smo dali ime bendu, to je za Marinka i mene imalo poseban značaj - rekao je svojevremeno Amidžić.

Foto: Nportal

 

Ognjen je bio sa Marinkom bio i u teškim momentima. U njihovim poslednjim razgovorima je sve rečeno. Ognjenu je žao što Marinko nije na vreme lečio bolest:

- Najgori osećaj je bio taj što ti znaš da od toga nema ništa. Znali smo svi, barem po onome što su nam doktori rekli, ali držiš jedan promil mogućeg čuda. Kapirali smo se nas dvojica i u tim poslednjim pričama i tim nekim šetnjama koje smo obavljali, tada smo rekli sve. Nije ostalo nekih nedorečenih stvari, jer ti kada imaš, po mom mišljenju, to suštinsko kapiranje sa nekim, već smo se mi dobro upoznali, nije bilo više šta na tom polju da se kaže. Meni je samo žao što on nije uspeo da to predupredi ili otkrije u nekom možda ranijem stadijumu. Da li bi to uspelo da se reši ili ne... Ali, to je život i, bukvalno je, eto, to to. Bio je specifičan, mi smo se tu skapirali, mi smo 11 godina radili. Kada se družiš i kada radiš, jednostavno kada vidiš tu osobu u svim situacijama znaš kakav je - govorio je Ognjen.

(Kurir)

BONUS VIDEO: