Još jedan napad pasa lutalica dogodio se u Novom Pazaru, a sada su na Rekreativnom centru napali profesorku Tehničke škole. Žena je pokušala da se odbrani, ali u tome nije uspela. On je tom prilikom dobila teške povrede, pala je i slomila ruku.

- Napad se dogodio tokom jutarnjih časova, kad na Rekreativnom centru nije bilo puno ljudi. Čopor pasa napao je profesorku, a ona je pokušavala da ih zaplaši i otera i tom trenutku se spotakla i pala. Na svu sreću, razjareni psi lutalice tada su otišli od nje, nisu je izujedali. Profesorka je prilikom pada slomila ruku - prenose mediji.

- Ovo je veliki problem, nadam se da će konačno jednom biti rešen. Sada strahujemo kad svaki put kad izađemo na ulicu, nikad ne znamo iz kog ugla mogu da se pojave. Ima ih svuda. Mnogo smo uplašeni i za decu - dodali su građani.

Rekordan broj napada pasa u Srbiji

Podsetimo, broj napada pasa, kako lutalica, ali sve više i vlasničkih je u porastu, a neki od poslednjih desili su se u Sivcu, Jakovu, Rakovici. Prethodne godine u Srbiji je prijavljeno 860 ujeda pasa poznatih vlasnika, a u Beogradu 175.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".