Miodrag je bio gost u emisiji " Balkanskom ulicom" kod voditeljke Vesne Dedić. On je govorio o svojim prvim počecima, mladosti i dozi zabave. Osim toga, dotakao se i filma "Južni vetar" koji je sniman na različitim lokacijama: 

- Bilo je lepo u Hrvatskoj jer je bilo na moru pa smo se malo i kupali, mada nije bilo mnogo toplo ali generalno meni je uvek lepo s obzirom na to da smo jedna ekipa koja sjajno funkcioniše. Meni je i u Beogradu sjajno jer sam tu pored porodice. Ali, uvek nam je fokus na radu, nemamo mnogo vremena da se međusobno družimo, izlazimo... - priča Miodrag i dodaje:

- Primetio sam kod sebe, dešavalo mi se ranije da odem na set direktno iz nekog provoda, sećam se kada je Uroš dobio dete, pa sam išao direktno na set, ali to je bilo davno, više nemam tu koncentraciju da izdržim čitav snimajući dan. Valjda kada si mlad, mlad u smislu 22 godine, sve možeš da izdržiš, a ja više to sada ni ne praktukjujem. Mučiš se, ne možeš da izdržiš, a i odgovornost je veća.

 

 

Glumac je priznao da je kao dete bio nestašan, ali nikada nije bio delikvent. 

- Od najranijeg detinjstva sam skakao po krevetima u vrtiću. Kasnije su to bile tuče i u vrtiću i u osnovnoj školi. Nisu to bile tuče koje su bile nasilje nego prosto ne daš na sebe a sa druge strane se trudiš i da isteraš pravdu, ali nikada nisam bio delikvent - ističe Miodrag i dodaje:

- Čovek na kraju krajeva ništa ne može da postigne nasiljem. Nasilje može samo da rađa novo nasilje i još veće to je kao neka lavina i apsolutno je to pogrešno ali možeš da se boriš za pravdu i da se trudiš da je nekako postigneš, isteraš. Na kraju krajeva i kada prihvatiš nepravdu koja ti se dešava i to je neka vrsta pobede, lične. Ako je stavrno prihvatiš, iz srca to je na kraju i hrišćanski, moraš da pustiš neke stvari koje ti se dešavaju nepravedno. Kada ih pustiš... neko je to pričao, da li starac Tadej ili Patrijarh Pavle, u tom smislu, kada te neko napadne mržnjom ti samo potkrepljuješ njegovu mržnju ako se primaš na to i ako odgovaraš mržnjom. Ako kreneš da odgovaraš ljubavlju ta mržnja se zbuni i gasi se, može još malo da traje ali već posle toga nema gde, ona se hrani u stvari tvojom reakcijom na mržnju. To je isto sa pravdom i nepravdom.

(Blic)

BONUS VIDEO: