Glumac Dragan Marinković Maca osvrnuo se na ovu temu, a kao primer naveo Mariju Šerifović, ističući da mu nije jasno zbog čega gej muškarci pevaju o ljubavi prema ženi, i obrnuto.

- Ovi što su gejevi, što ne pevaju o dečku nego pevaju o devojkama. DŽordž Majkl nije pevao o muškarcima. Marija Šerifović ne peva o devojčici, i ona peva o frajeru - rekao je Dragan Marinković Maca u podkastu "Radin & Ronin", dok je voditeljka konstatovala da pobednica Evrovizije peva - o ljubavi.

- Ma sve je super, peva o ljubavi, ali nemoj ti meni sada... Da li sam ja izašao na ulicu, zaustavio saobraćaj i rekao: „Ja sam heteroseksualac“? Nemam problem, ima milion gejeva i neka ih. Što više gejeva, više slobodnih žena, ali nemoj me, jarane, opterećivati. Nisi ti malinar da zaustaviš saobraćaj, pa da me maltretiraš - rekao je Maca.

Podsetimo, Marija Šerifović prva je i do sada jedina estradna ličnost koja je u Srbiji javno progovorila o svojoj seksualnosti. Šerifovićeva je 2013. godine snimila dokumentarni film „Ispovest“ u kojem je priznala da voli žene.

- Lezbijka sam! Bila sam sa devojkom, i to je divan osećaj. Mogu vam reći da je super imati odnos sa nekim čija brada ne bode - rekla je tada Marija, a čak je i u nekoliko pesama pevala o ljubavi prema istom polu. Svojevrsnu himnu LGBT populacije Marija je snimila 2014. godine, kada je otpevala pesmu „Ja volim svoj greh“ u kojoj je poručila svima da se neće izvinjavati zbog onoga šta je. „Mi isti smo pol, i neka sam trn ja u oku za sve, meni greh ime je“, stihovi su Marijine pesme koja na Jutjubu ima skoro pet miliona pregleda. Tokom javnih istupa Šerifovićeva je uvek isticala da se zalaže za prava seksualnih manjina, a 2017. godine uključila se u kampanju „Biće bolje“, koja je bila posvećena mladim LGBT osobama.

Foto: N. Skenderija

 

- Ukoliko je potrebno da se diže bilo kakva buna, bilo kakav ustanak u porodici, ja glasam i za to - rekla je tada Marija, i dodala da niko nije kriv za to što je rođen ovakav ili onakav.

- Vaše pravo je da budete srećni i da živite svoj život s kim god želite. Vaše pravo je da budete svoji - rekla je tada Marija.

Marija je na dočeku 2022. godine pevala ispred Skupštine, a njen nastup ostao je upamćen po tome što je, nakon što je izvela poslednju numeru, iza nje na bini preko svih LED ekrana bila postavljena zastava sa duginim bojama uz poruku „ljubav je zakon“, što je bio i slogan tadašnjeg Prajda.

BONUS VIDEO: