Presudu je izrekla sudija podgoričkog Višeg suda Milena Matović, prenela je RTCG.

Stric Milutina Lekovića, Bogoljub, kazao je da je Sud doneo svoju odluku ispravno.

- Doneo je maksimalnu kaznu. Pokojnog Milutina ne mozemo vratiti, ali makar da ta kazna bude to što jeste - maksimalna kazna - kazao je Leković.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije pozdravlja ovu presudu Višeg suda u Podgorici.

Foto: Društvene mreže

 

- I izražavamo žaljenje što krivični zakonik Crne Gore ne dozovljava oštriju kaznu. Smatramo da sam način izvršenja krivičnog dela, tok samog postupka, ponašanje optuženih u toku postupka koji nijednog trenutka nisu izrazili ni najmanje žaljenje i sasosećanje sa porodicom ubijenog našeg kolege nisu sudu ostavili drugu mogućnost osim da izrekne ovakvu dugotrajnu kaznu zatvora - kazao je Rmandić.

Prema navodima optužnice, LJuan Hasanaj je 15. decembra 2019. godine hicem iz pištolja "CZ" ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu "dačija daster" u Igalu.

Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, u nameri da i njega liši života. Tada je pištolj zakočio.

Foto: Fejsbuk

 

Leković, granični policajac, je obavio rutinsku kontrolu i kako su troje albanskih državljana bili bez dokumenata, privedeni su u službena kola.

Ništa nije naslućivalo tragediju. Automobil je vozio Milutin, a do njega je sedeo kolega Aleksandar, a iza njih Albanci koji su na albanskom razgovarali sve do časa dok, kako se sumnja, Luan Hasanaj iz kese nije uzeo oružje i upucao u potiljak Lekovića. Istragom se došlo do saznanja i da je kesa iz koje je Luan izvadio pištolj bila kod njegove majke, pisale su "Novosti".

Nastao je haos. Kilibarda je brzo reagovao, skočio na Luana, nastalo je rvanje. Luan je u naletu okrenuo pištolj ka policajcu, ali pištolj se zaglavio.

Troje privedenih je uspelo da pobegne iz vozila dok je Aleksandar pokušavao da pomogne teško ranjenom Milutinu, kome, nažalost, nije bilo spasa.

BONUS VIDEO: 

IMA MRTVIH U PODGORICI: Eksplodirala bomba u sudu, više ljudi povređeno

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".