Od izuzetnog stvaraoca ("Mito bekrijo", "Hej, krčmarice", "Stani zoro", "Kad zaškripi kapija", "Žubor voda žuborila", "Vuče, vuče, bubo lenja"...), divnog umetnika i plemenitog čoveka, koji je uvek bio spreman da pruži podršku mladim muzičarima, oprostili su se brojni poštovaoci njegovog rada.

Među njima su bili kompozitor i harmonikaš Miša Mijatović, Mila Đurđević iz "Nevernih beba", pijanista Nikola Rackov, pevačice Jasna Kočijašević i Gordana Stojićević (podari joj pesmu "Zapiši u svom srcu"), pevač narodne muzike Nedeljko Bilkić (Graić je za njega i njegovu suprugu komponovao pesmu "Nije zlato sve što sija"), harmonikaš LJubiša Pavković, za koga je čika Graja, kako su ga zvali od milošte, rekao da su u njegovoj harmonici objedinjeni topli, ljudski glas, setna violina, virtuozna frula, moćne orgulje i osećajna slovenska duša, predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije Dragiša Golubović, pevači Slavko Banjac, Boris Maćešić, Hasan Dudić, Vladimir Đurić Đura, bivši pevač "Legendi" Ivan Milinković, vođa "Legendi" Zoran Dašić Daša, likovni umetnik Jugoslav Vlahović, Duška Vučinić sa Radio-televizije Srbije, gde je Graić radio kao urednik muzičke redakcije...

Foto: N. Skenderija

 

Porodica, udovica Jelisaveta, zvana Caca, sa kojom je čika Graja bio u braku od 1965, sin Vladimir, kompozitor i direktor PGP RTS, unuk Aleksandar i ostala ožalošćena rodbina, primala je izjave saučešća u kapeli, a opelo je počelo u 14 časova.

Tužna povorka se potom uputila ka Graićevoj večnoj kući, gde su se njegovi najbliži oprostili rečima:

- Večna ti slava! Putuj na krilima svojih peama i naše ljubavi.

Foto: N. Skenderija

 

Čika Grajin sin Vlada se zahvalio svim dragim ljudima koji su voleli i poštovali njegovog oca na svim divnim mislima i uspomenama koje su podelili sa njegovom porodicom u ovom teškom trenutku, a na "Fejsbuku" je objavio:

- Moj tata je bio i biće moj oslonac za čitav život, neko ko me je stvorio ovakvim kakav sam, moja zvezda vodilja, moj uzor, moj put, moja krv i moj koren. Ja od njega ne umem da se oprostim i neću jer on nigde ne ide, ne dam mu. On je tu, živ u meni, zauvek. Dobri moj tajko, putuj spokojan jer si tolika dobra dela ostavio da traju večno - napisao je Vladimir.

- Svaki tren proveden sa tobom je moj blagoslov. Hvala ti za svu ljubav, nežnost i beskrajno strpljenje koje si mi podario. Voli te tvoj sin. Veliko hvala svim dragim ljudima koji ga vole i poštuju, koji su toliko divnih misli i uspomena podelili sa nama u ovom teškom trenu - stoji u objavi.

 

 

BONUS VIDEO: