Agencija za bezbednost saobraćaja nastupa na 55. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, u okviru „Bezbedne zone“ u hali 2a Beogradskog sajma od 22. do 28. marta 2023.

U Bezbednoj zoni posetioce očekuju različite aktivnosti, od druženje sa šampionima automobilizma i promoterima bezbednosti saobraćaja, edukativnih radionica za decu i roditelje, do posebno atraktivnih simulatora prevrtanja i „pijanih naočara“.

Svakog dana posetioci će imati priliku da u kontrolisanim uslovima probaju simulator prevrtanja vozila i da lično na svom telu osete značaj i ulogu sigurnosnog pojasa. Zanimljiv rekvizit „pijane naočare“ u treznom stanju dočaraće uticaj alkohola i psihoaktivnih supstanci na koordinaciju i pokrete.

Na zajedničkom štandu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pored Agencije za bezbednost saobraćaja nastupiće i Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprava saobraćajne policije, Putevi Srbije, Koridori Srbije i Auto-moto savez Srbije.

Foto: Agencija za bezbednost saobraćaja

 

 

Simulaciju prevrtanja automobila isprobali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, kao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Foto: Agencija za bezbednost saobraćaja

 

Među prisutnima bile su i osobe koje su usled teških saobraćajnih nesreća ostale trajni ivalidi, a danas obavljaju funkciju promotera Agencije za bezbednost saobraćaja.

 

 

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".