- Ja sam predsednik centra za ljudska prava i nacionalne manjine Srbije, to je organizacija koja ni od koga ne dobija ni pet para, sve potiče od mene, Nataše Glušović, Radojice Blagojević, kao i trenera - ističe Hasan na početku razogvora.

Foto: Z. Jovanović Mačak

 

- Sirotinjska deca mogla su da treniraju boks, a oni bogatiji fudbal. Pošto moji nisu bili bogati, ja sam krenuo na boks i sa deset godina sam igrao u Mačvi. Govorili su da sam talentovan i zanemarivali činjenicu da imam jedva 30 kilograma. Šabanov rođeni stric, koga sam i ja gledao kao strica, bio je čuveni bokser Alija Šaulić.

Foto: Z. Jovanović Mačak

 

Pevač je opisao kako se javila ljubav prema boksu, ali i prema muzici.

- Sećam se da smo se vraćali sa jedne revije boksa i meni kaže trener ‘Hajde Miki nešto otpevaj’, ‘Ja kažem šta da pevam, to žene pevaju’, ja sam tada otpevao jednu Šabanovu pesmu i posle dva dana me odvedu u Dom omladine u Šabac, a tamo naroda koliko hoćeš, ja uzeo mikrofon i publika viče ‘Mali, mali’, to su bila tri kruga pevanja, a ja prođem sva tri i u jednom momentu neko kaže Šaban, a Šaban u belom sakou, crnoj košulji dolazi sa dva druga i onda je i on počeo sa mnom da peva, posle je otpevao dve nove pesme i od tada se sve promenilo u mom životu - zaključuje Hasan

Foto: Z. Jovanović Mačak

 

Kompletan intervju sa Hasanom pogledajte u nastavku, u videu ispod:

BONUS VIDEO:

BONUS VIDEO: