U saopštenju je navedeno da se nesreća dogodila u 11.37, kada je "na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prelaza naletela dizel lokomotiva", prenosi Srpskainfo.

– Mašinovođa Železnica Republike Srpske je videvši muškarca koji se kreće prugom, više puta davao zvučni signal, međutim tragedija se nije mogla izbeći, jer se muškarac nije sklanjao sa koloseka – navodi se u saopštenju.

Železnice Republike Srpske izražavaju žaljenje i upućuju saučešće porodici stradalog.

Iz ove kompanije navode da su na lice mjesta izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, službe Hitne pomoći, Okružno javno tužilaštvo i Komisija Železnica Republike Srpske.

Uviđaj je završen, a redovno saobraćanje vozova na pruzi Prijedor-Omarska uspostavljeno je u 14.59 časova.

Putni prelaz Topolik osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Železnice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nastave vožnju nakon prelaska pruge.

Iz ove kompanije navode da je danas u 11 časova između stanica Čelinac–Jošavka došlo do loma druge osovine na pružnom vozilu. Bezbednost železničkog saobraćaj ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a železnički saobraćaj na pruzi Čelinac-Jošavka zatvoren je dok traju radovi na otpremanju pružnog vozila – navodi se u saopštenju.