I dok je za tako nešto poznatom meksičkom narkobosu El Čapu bio potreban dugački tunel, mito od nekoliko miliona dolara i privatni avion, Da Silva je pokušao nešto potpuno drugačije. 

On se nadao da će uspeti da izađe iz najozloglašenijeg zatvora u Rio de Žaneiru uz pomoć silikonske maske, crni brushaltera i tamne perike. Naime, njegov plan je bio da se pretvara da je on zapravo njegova 19-godišnja ćerka koja se vraća kući nakon posete, prenosio je AP.

Brazilski mediji pisali su da mu je zamalo ova ideja uspela, ali da je ipak otkriven. Kako kažu, nisu ga odale maska ili perika, već njegova nervoza. Kada je Silva zatražio od čuvara da mu vrate ćerkinu ličnu kartu na izlazu iz zatvora, stražari su shvatili o čemu se radi i zamolili su ga da se skine pred kamerama.

Taj video je tada postao viralan u Brazilu i širom sveta.

Nakon ovog incidenta, Da Silva je premešten u samicu, a njegova ćerka je optužena za podržavanje bekstva iz zatvora, što je krivično delo za koje je zaprećena kazna do dve godine zatvora. Sedam drugih posetilaca – uključujući trudnicu za koju se sumnja da je prokrijumčarila masku u zatvor – takođe je bilo pod istragom.

Interesantno je da ovo Silvi nije bio prvi pokušaj bega. On je i ranije uspevao da pobegne iz zatvora i 2013. godine je bio jedan od 31 zatvorenika koji su pokušali da izađu iz zatvorskog kompleksa kroz kanalizaciju. Četiri zatvorenika je uhvaćeno, ali Silva je uspeo da se izvuče sa članovima svoje bande, piše Gardijan

U tom trenutku služio je zatvorsku kaznu dugu 73 godine zbog trgovine drogom.

Ipak, njegova sloboda bila je kratkog daha jer je sledećeg meseca navodno ponovo uhapšen dok je pokušavao da sa grupom teško naoružanih ljudi preuzme kontrolu nad određenim delom Rija.

Inače, Da Silva je bio član jedne od najopasnijih narko bandi Brazila, a prema nekim informacijama, nedugo posle pokušaja bekstva pronađen je mrtav u svojoj ćeliji. Pretpostavlja se da je izvršio samoubistvo vešanjem. 

BONUS VIDEO: 

VREO VAZDUH U BUENOS AJRESU: Stanovnici argentinske prestonice suočavaju se sa visokim temperaturama

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".