Tragedija se dogodila u subotu kasno uveče, oko 23 sata, a prema nezvaničnim informacijama muškarac i devojka su se malo pre toga upoznali u kafiću.

Prema rečima izvora, vozeći motorne sanke, Dragan V. je najpre udario u drvo u blizini Karaman Grebena, a potom se vozilo prevrnulo u uvali.

Kotrljali se

- Dragan koji je bio za upravljačem i Irena koja je bila suvozač, ispali su sa sanki i kotrljali se niz strminu nekih pedesetak metara. Sam trenutak nesreće niko nije video, a dvojica spasioca Gorske službe spasavanja (GSS) tuda su slučajno prošla. Iako su bili van radnog vremena, odmah su priskočili u pomoć, pozvali su i svoje kolege koji su bili u smeni. Pojačanje je brzo došlo, odmah su počeli reanimaciju dvoje ljudi, koji su davali znake života - kaže izvor i dodaje da su muškarac i žena uz pomoć zaposlenih u Skijalištu Srbije prevezeni u trauma centar, ali nažalost, oboje su preminuli.

Foto: TV Pink printskrin

 

Uviđaj na mestu nesreće obavili su policajci iz PU Kraljevo, a naložena je i obdukcija.

- Nesreća se dogodila van obeležene staze za motorne sanke i u vreme kada je skijalište zatvoreno. Pretpotavlja se da je nesreći doprinela brza vožnja. Momak je nađen 20 metara dalje od sanki, dok je devojka bila ispod njih, što znači da su je tokom prevrtanja praktično pregazile - navodi izvor. Kako se saznaje, ovoj tragediji prethodilo je lepo druženje u jednom kafiću na Karaman Grebenu.

Foto: TV Pink printskrin

 

- Irena je sa još jednom devojkom bila u kafiću, a tu je bio i Dragan sa svojim društvom. Oni se nisu poznavali i zabavljali su se svako za sebe. Svi su uživali u druženju i lepoj atmosferi do zatvaranja kafića. Tada su devojke pitale da li neko može da ih odveze do podnožja planine, odnosno do smeštaja. Dragan i još jedan momak su se ponudili, jer su imali sanke. Irena je sela sa Draganom na motorne sanke i desilo se šta se desilo - objašnjava izvor.

Foto: Društvene mreže

 

Strogo zabranjeno

Iz Skijališta Srbije su potvrdili da su obavešteni o nesrećnom slučaju.

- Nesreća na motornim sankama se desila sat i 15 minuta nakon završetka rada skijališta, na ski-stazi gde je strogo zabranjeno korišćenje i voženje motornih sanki, osim u službene svrhe (sanke redarske službe Skijališta Srbije, GSS i MUP) - naveli su iz Skijališta Srbije.

Foto: Društvene mreže

 

Poznavao planinu, bio je iskusan vozač

Poginuli Dragan V. bio je iskusni vozač motornih sanki i posedovao je i radnju za servisiranje ovih vozila na Kopaoniku.

- Vozio je i motore, kvadove... Voleo je te ekstremne sportove. I leti i zimi je uživao u vožnjama na planini, a Kopaonik je poznavao kao svoj džep, tako da nam je prosto neverovatno što je poginuo baš na taj način. Dragan je bio izuzetno dovar čovek, sa gotovo svake godine je sa svojim drugovima bajkerima organizovao humanitarne trke i turnire - pričaju prijatelji nastradalog.

BONUS VIDEO: 

U TOKU POTRAGA ZA NESTALIM MLADIĆIMA: Policija uveliko pretražuje Dunav

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".