"In memorian. Tanasije Uzunović 1942 - 2024. Velikom Tasi, poslednji pozdrav i hvala! Ekipa 'Južnog vetra' i Radio-televizija Srbije", pisalo je na malim ekranima pred početak jučerašnje epizode hit serije "Južni vetar: Na granici", gde je glumac odigrao svoju poslednju ulogu.

 

 

I baš u svojoj poslednjoj televizijskoj ulozi, Tanasije je sjajno odigrao kriminalca na samrti.

- Površno sam poznavao Tanasija, ali sam bio veliki poštovalac njegovog rada. Bio je zapostavljen glumac u odnosu na talenat koji je imao, za šta je možda malo kriva i politika. Treba samo pogledati kakvu je ulogu napravio u "Sabirnom centru". Uklopio se sa dva naturščika kao da je došao sa ulice. Kad ga vidite u kadru, kao da je tu neki holivudski glumac. Mogao je da bude svetska zvezda. Voleo sam ga i poštovao i baš mi je drago što je bio deo "Južnog vetra" - rekao je za Kurir neposredno nakon glumčeve smrti Aleksandar Gligorić, koji u "Južnom vetru" igra Kapućina.

Tanasije Uzunović sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a prethodno je u Narodnom pozorištu održana komemoracija povodom njegove smrti. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".