Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor, a sudija je taj predlog usvojio.

J. B. se na teret stavlja produženo krivično delo Pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Novac trošila na onlajn klađenje

Sumnja se da je ona kao administrativni radnik zadužen za plaćanje obaveza dva privredna društva preko platforme za elektronsko plaćanje putem USB kartice - elektronskog sertifikata za autorizaciju plaćanja, od 18. februara 2022. godine do 6. februara 2023. godine prisvojila novac koji joj je bio poveren u radu, vršeći uplate protivno ovlašćenju i bez odobrenja generalnog direktora.

Prilikom plaćanja, J.B. je, kako se sumnja, neosnovano vršila uplate sa računa tih privrednih društava, na svoja dva računa u bankama, pa je u pomenutom periodu sebi prebacila ukupan iznos od 55.940.298,00 dinara, kroz ukupno 162 novčane transakcije, a na štetu privrednih društava.

Nezvanično saznajemo da je nezakonite transakcije je prikrivala prepravljanjem izvoda o uplati, a veći deo novca potrošila je na online klađenje.

Proverama je utvrđeno da je u jednoj kladionici, na nalogu otvorenom na njeno ime, vršila uplate za online klađenje i u navedenom periodu potrošila ukupno 53.719.649 dinara.

BONUS VIDEO: 

KRAN SPUSTIO ČELIČNU GRDOSIJU: U Paraćinu montiran prvi od četiri pešačka mosta

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".