Požar su gasila dva vozila Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina, prenosi Srpskainfo.

U momentu izbijanja požara u trošnoj seoskoj kući, Boško koji inače živi sam, nije bio kod kuće. Šta je izazvalo požar koji se brzo širio, kaže, ne zna sa sigurnošću, ali pretpostavlja da su u pitanju loše instalacije, odnosno struja.

– Bio sam kod strica, potkresivali smo vinovu lozu, kada smo videli dim. Dotrčali smo odmah ali je vatra već bila sve zahvatila. Krov, vrata i prozori su već goreli. Kabl koji je dovodio struju je već bio na zemlji, nismo smeli ni da priđemo kući – priča vlasnik.

Foto: Jutjub printskrin/BN TV

 

Dodaje da vatra u šporetu nije mogla da izazove požar jer se, kad je on krenuo od kuće, već polako gasila i nije hteo više da loži jer bi se svakako brzo ugasila.

Na pitanje šta će nakon požara, Petrović kroz suze kaže da će se nekako snaći jer se oko njegove nalaze kuće njegove rodbine.

– Najgore od svega mi je što sam ostao bez svih dokumenata koja sam imao, a više nemam ni odeću. Ostalo mi je samo ovo što trenutno imam na sebi – kaže Boško gledajući ostatke onoga što je nekad bio njegov dom.

Čini se da sva nesreća ide na običnog čoveka i od njega uzima i ono malo što ima, kažu prijatelji i rodbina Petrovića, koji su odmah ponudili pomoć, podršku i toplu ljudsku reč.

Foto: Jutjub printskrin/BN TV

 

Zet Boška Petrovića, Vajo Knežević ističe da Boško uvek može da računa na njega i njegovu suprugu, inače Petrovićevu sestru.

– Ni naša finansijska situacija nije zavidna, ali ćemo pomoći u svemu u čemu možemo kako bi se što pre negde smestio i ponovo sagradio kuću. Situacija je teška, uvek se sve lomi na onome koji ima malo – kaže Knežević.

Boškova kuća, iako stara, jedini je krov nad glavom i dom koji je imao. Na kraju optimistično, iako sa suzama u očima, ponavlja da će se sve izgraditi i napraviti uz pomoć ljudi, samo da je, kako ističe, živa glava.

(InfoBijeljina)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".