Kako je to kada majka na daskama koje život znače mora da sluša sina i da li je saradnja u rodbinskim odnosima teža, Danica je otkrila u "Jutru" na Prvoj:

- Bilo mi je teško. Prvo podeliti ulogu majke i glumice je pre svega kompleksno, a pošto se mi odlično znamo, ima neka začkoljica koja je mene mučila... On je to prevazišao time što je rekao kad dolazimo na probu zvaću te Danice, zvaćeš me Miloše, i tako je i bilo - otkrila je Danica.

- Bio je jako strog prema meni. Plakala sam i odustajala nekoliko puta, prema meni je bio najstroži. U početku to nisam mogla da poprimim. Hteo je time da mi poruči da nisam ispred svih, i da sam ja samo Danica Maksimović, glumica koja igra ulogu - kaže glumica.

Foto: O. Radošević

 

Glumica je nedavno otkrila i koliko joj teško pada što Miloš živi u inostranstvu.

- Daleko je od mene, željna sam ga, evo već 11 godina ima otkako je u Evropi - rekla je Danica na početku, te se osvrnula na njegovoj rad.

- Dobio je od austrijske vlade njihovo počasno državljanstvo, za doprinos njihovoj kulturi. Zovu ga u Francusku, ide u Sloveniju, svuda je, šest godina radi u dva najprestižnija teatra u Evropi, neka se neki reditelj pohvali time. On se time ne hvali, ne voli kada ga ja hvalim, sada mogu jer sam videla kako radi - ispričala je Danica nedavno.

BONUS VIDEO: