Košarkaš Partizana Matijas Lesor kažnje je od strane lige sa tri utakmice suspenzije i 10 hiljada evra zbog incidenta na utakmici sa Crvenom zvezdom kada je udario centra Crvene zvede Filipa Petruševa, objavila je ABA liga na zvaničnom sajtu.

Zbog suspenzije Lesor neće igrati utakmice sa Cedevita Olimpijom u Beogradu, FMP-om u Železniku i Igokeom kod kuće.

- Matijas Lesor, igrač KK Partizan kažnjava se jer je na utakmici broj 144, 21. kola 1. ABA lige, odigranoj dana 13.03.2023. godine u Beogradu između KK Partizan Mozzart Bet i KK Crvena zvezda Meridianbet prvo odgurnuo, a zatim udario u predelu lica igrača ekipe KK Crvena zvezda Meridianbet Filipa Petrušev - navedeno je, između ostalog, u odluci disciplinskog sudije ABA lige Hrvoja Vidana.

Čelni ljudi lige dodatno su objasnili ovu odluku.

Foto: MV

 

- Dosadašnje ponašanje Matijasa Lesora ne ukazuje da će isti ponoviti prekršaj, pa je disciplinski sudija primenio novčanu kaznu u donjem rasponu i minimalnu propisanu suspenziju od tri utakmice neigranja. Smatra se da je ovako izračenom kaznom izražen društveni prekor primeren vrsti i okolnostima počinjenog prekršaja - navedeno je obrazloženju.

Podsetimo, Partizan je u ponedeljak uveče posle velikog preokreta pobedio Zvezdu u utakmici 21. kola ABA lige, a posle utakmice Lesor je udario Petruševa.

Nakon toga Lesor se izvinio i rekao da je to uradio nakon što ga je Petrušev udario tokom četvrte četvrtine.

Petrušev je nakon toga pozvan u policiju na informativni razgovor u svojstvu građanina, što je objasnio njegov agent Miško Ražnatović, gde je dao izjavu povodom ovog incidenta. 

Pored toga, Zvezda, koja je tražila suspenziju Lesora do kraja sezone, juče podnela krivičnu prijavu protiv centra Partizana.

BONUS VIDEO: 

"IZVINJAVAM SE!" Željko Obradović nikada nije bio ovakav posle derbija

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".