Zatečeni čovek obratio se jednom lokalnom portalu i pokazao i račun iz radionice ali i izveštaj o plaćenoj kazni koji ga je potpuno šokirap.

On je bio u Bosni i Hercegovini preko vikenda i tamo mu se dogodio kvar na vozilu.

- Pukao mi je zupčasti remen i nisam mogao da nastavim vožnju jer to je veliki kvar na vozilu - navodi vozač i dodaje:

- Kako bi mogao da se vratim ja sam potražio majstora koji mi je popravio auto, dao račun koji je iznosio 1660 KM (oko 850 evra) i nakon par dana krenuo preko graničnog prelaza Hrvatska Kostajnica kući. Došao sam na granicu i na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao ali on je našao račun koji nisam ni skrivao od popravke vozila. Nisam ni znao da je veliki carinski prekršaj popravit auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće "igranka" kao da vozim drogu, a ne postavljene autodelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo - objasnio je ovaj čovek.

Šta kažu na carini

Ali, ispostavilo se da je kriv jer nije podneo carinsku deklaraciju za ugrađene auto delove u privatni automobil, a kao dokaz je zaveden račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu.

- Dakle, kažnjen sam jer po njihovom ispada da krijumčarim već postavljene autodelove. Kazna je bila 481 evro sa troškovima - navodi šokirani vozač za portal Gpmaljevac.com

BONUS VIDEO: