Reditelj, scenarista i producent filma "Toma" Dragan Bjelogrlić uzeo je delove knjige "Za društvo u ćošku" novinara i bivšeg državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu za kulturu Aleksandra Gajovića.

Ove optužbe Gajović je izneo u jutarnjem programu Kurir televizije, u kojoj je naglasio da uprkos tome nije ni potpisan na filmu, niti je pozvan na premijeru.

Foto: Jutjub printskrin/dejan sarafimov

 

- Gledao sam film, mogu slobodno da kažem da je Bjelogrlić deo moje knjige posvećene Tomi Zdravkoviću, prelio u scenario, pošto sam pisao o osam ličnosti koji su gradili karijeru u kafani, a Toma je svakako jedan od njih. Moram priznati da film nije ostavio jači utisak na mene, ne samo iz moje sujete što nisam potpisan niti pozvan na premijeru, jednostavno sam nalazio manjkavosti u filmu jer sam savremenik tog perioda sa Tomom, koga sam i lično poznavao - objasnio je Gajović i dodao da pevači nisu dobro i verno prikazani.

On smatra da je projektu trebalo da se pristupi drugačije, u slučaju da je reč o biografiji Zdravkovića.

- Uprkos sjajnoj glumačkoj ekipi, meni se taj kasting nije dopao. Milan Marić je vrhunski glumac, a ovde mi izgleda kao Tomina karikatura. Nije to to! Od ljudi koji ne liče na Tomu Zdravkovića, maskom pokušavaju da nadomeset taj manjak - zaključio je Gajović.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".