Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) upozorio je da pored Save kod Šapca, raste u vodostaj Tamišu kod Jaše Tomića i da će vodostaji narednih dana kretati oko i nešto iznad granica redovne odbrane od poplava. Takođe, RHMZ navodi da će temperature danas i sutra biti u naglom porastu, a da u sredu stiže novo zahlađenje sa kišom i snegom, a večeras počinje i olujni vetar.

- Danas i sutra nagli porast dnevnih temperatura, posebno sutra kada se lokalno očekuje i oko 23 °S, samo će u Negotinskoj Krajini biti hladnije sa maksimalnom temperaturom oko 15 stepeni. U košavskom području večeras pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine - navodi RHMZ.

U sredu nova promena vremena

- Oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom uz skretanje vetra na umeren i jak severozapadni i osetan pad temperature.

Na planinama će padati sneg, a kasnije posle podne i uveče kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije. U četvrtak hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, tokom dana u većim delu suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti, a samo na jugu i istoku još ujutru i pre podne mestimično sa slabim snegom.

Od petka pretežno sunčano i ponovo toplije - navodi se u najavi RHMZ.

BONUS VIDEO: