Pripadnici PTJ nalaze se na obuci za zimske uslove na Žabljaku, a prema regulativi ne bi smeli biti u lokalu u kasnim večernjim časovima, dok traje redovna godišnja obuka.

Iz Uprave policije su saopštili  da je manji broj pripadnika Protivterorističke jedinice, koja se inače trenutno nalazi na Žabljaku gde izvodi obuku u zimskim uslovima, sinoć, dok nisu bili na dužnosti, u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu fizički napadnut.

- Prema do sada uzetim izjavama od policijskih službenika incident je započeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od strane grupe lica koja su bila u vidno alkoholisanom stanju, kazali su iz Uprave policije dodajući da je tokom incidenta pet lica iz te grupe zadobilo lakše povrede.

Navode da je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovoga događaja.

- Radi se o izolovanom incidentu budući da Protivteroristička jedinica dugi niz godina u ovom periodu boravi na Žabljaku gđe izvodi obuku u zimskim uslovima, te je poznato da ima dobre odnose sa lokalnom zajednicom i lokalnim stanovništvom, što će i buduće biti slučaj, naveli su iz Uprave policije.

Oni su kazali da će u daljem postupku koji će nepristrasno sprovesti Uprava policijese  utvrditi  eventualna odgovornost policijskih službenika u odnosu na ovaj događaj o čemu ćejavnost biti blagovremeno obaveštena.

- Sa događajem je upoznata i Unutrašnja kontrola policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kazali su iz Uprave policije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".