Srbin je ubijen u pucnjavi, a Bosanac teško ranjen i do sada je uhapšeno 5 osoba, dok se za ubicom tragalo dod anas.

Albanac, koji se lažno predstavljao kao Italijan, sve vreme se krio u gradu Adri.

On je uhapšen u utorak u ranim jutarnjim časovima. Elitne jedinice civilne garde upale su u kuću i uhapsili su ga pre nego što je uspeo da pobegne kroz krov. On je hteo da izađe na posrednu ulicu, međutim tamo ga je sačekala grupa policajaca.

Pomenuti Srbin je stradao u krvavom obračunu kod Grenade, koji se dogodio 13. jula prošle godine nešto pre 19 časova. U pucnjavi je ranjen državljanin Bosne i Hercegovine, koji je helikopterom prebačen u bolnicu i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Španska policija potvrdila je da je ubijeni Srbin imao 44 godine, ali njegov identitet nikada nije saopšten.

Motiv za zločin i dalje nije poznat, a spekuliše se da je došlo do obračuna dve kriminalne bande oko trgovine drogom.

U Srbina je navodno ispaljeno više projektila i stradao je na licu mesta, dok je Bosanac zadobio ranu u predelu stomaka i iako su lekari odeljenja za neurotraumatologiju sinoć uspeli da ga stabilizuju, danas i dalje pomno prate njegovo stanje.

Kako su tada preneli španski mediji, sve je ukazivalo na to da su se dve kriminalne grupe srele na jednom od parkinga na područja brane Rules, mestu na pola puta između obale Granade i glavnog grada. Izvršioci ubistva i pokušaja ubistva pobegli su u jednom ili više vozila na tom području, i kako je potvrđeno srpskim medijima, potraga za njima još traje.

(Republika)

BONUS VIDEO: