Strašan zločin otkriven je nedavno u Nišu, kada je utvrđeno da je otac B.M. (50) iz Niša uhapšen zbog sumnje da je silovao svoju ćerku (21).

Slučaj je procesuiran intenzivnim policijskim radom niške Kriminalističke policije i Višeg javnog tužilaštvau Nišu, kada se, nakon drugog silovanja nesrećna devojka požalila majci koja živi u Pećincima, pa je ginekološkim pregledom utvrđeno da je trudna. Nakon rođenja bebe DNK analiza potvrdila je užasne sumnje - da je osumnjičeni B. M. otac i ćerkinog deteta.

Devojka je bila smeštena u jednoj hraniteljskoj porodici, a kada je napunila 18 godina, izrazila je želju da se vrati u očevu kuću.

- Nažalost to je bila užasna greška jer je otac, kako se sumnja, silovao još prvog dana kada je došla u njegovu kuću. Prethodno je ukućane sa kojima živi poslao napolje, da odu do prodavnice, a onda je, kako se sumnja, koristeći se silom i pretnjom, nasrnuo na kćer i silovao je - kaže izvor za medije.

Uplašena devojka je smogla snage da progovori tek šest meseci nakon drugog silovanja u februaru prošle godine. U avgistu je otišla do majke koja živi u mestu Pećince, kod Sremske Mitrovice, i ispričala joj šta joj se desilo.

Majka je odvela ćerku odmah u Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici gde je ginekološkim pregledom utvrđeno da je u poodmakloj trudnoći. Obaveštena je i niška Kriminalistička policija koja je blagovremeno reagovala i odmah započela postupanje.

B. M. je, nezvanično, negirao delo, a kako nije bilo svedoka, iskusni niški kriminalistički inspektori, inicirali su DNK analizu koju je Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo odmah po rođenju bebe u decembru prošle godine. Čim su se stekli uslovi, uzet je biološki materijal i DNK analiza je urađena. Rezultati su potvrdili sav užas na koji se sumnjalo – da je B.M. otac i svoje ćerke i njene ćerke.

- Nesporno je da je DNK srodnika sličan. Međutim, postoji jasna razlika između prvog stepena srodstva i daljeg srodstva. Odnosno, otac je sa ćerkom u prvom stepenu srodstva a ako je otac i njenog deteta biće i sa njim u prvom stepenu srodstva. Ako nije otac ćerkinog deteta, videće se na osnovu DNK analize da su u srodstvu, ali u tom slučaju u daljem srodstvu - objašnjava za "Blic" jedan stručnjak za DNK analizu.

Nakon što je DNK analiza pokazala da je osumnjičeni B. M. u prvom stepenu srodstva i sa svojom ćerkom i sa njenom ćerkom, stavljene su mu lisice na ruke i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je policijsko zadržavanje.

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, dana 9. marta 2023. godine, određeno je zadržavanje do 48 sati osumnjičenom B. M. iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje, a u navedenom roku osumnjičeni će biti saslušan u ovom tužilaštvu povodom svih okolnosti događaja - saopšteno je iz VJT Niš.

Ćerka udaljena od oca

Odmah nakon što je ispričala kakvom užasu je bila izložena prilikom boravka u očevoj kući, ćerka se više nije vraćala u Niš i sa ocem nije imala kontakta. Prema nezvaničnim saznanjima, ona se sa bebom nalazi u jednoj Sigurnoj kući van Niša.

(Republika)

BONUS VIDEO: