Gorana DŽonića i njegove sinove M. DŽ. i S. DŽ. koji su osumnjičeni za teško ubistvo bliskih rođaka Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije (25), brane različiti advokati. Porodica Gorana DŽonića angažovala je advokate samo za sinove koji su u pritvoru.

To znači da Gorana i njegove sinove koji su u pritvoru zbog trostrukog ubistva brane različiti advokati. 

Jednog je angažovala porodica DŽonić, ali samo za braću, dok Goran ima branioca po službenoj dužnosti koga mu je postavio sud, što je predviđeno zakonom u slučaju da nema angažovanog punomoćnika.

Ova saznanja potvrdila su i oba advokata.

Foto: J. Ćosin

 

 

Osim trojice DŽonića, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu porodice Đokić, u pritvoru su i braća K. M. i K. M. iz Moravca dok policija traga za D. P. iz sela Nozrine koji se takođe sumnjiči da ima veze sa zločinom.

Dokazi: DNK na oružju i novcu, snimak...

Za sada su pronađeni dokazi samo protiv prvoosumnjičenog - njegov DNK na oružju kojim su ubijeni članovi porodice Đokić, ali i na novcu ukradenom od Gorana. Kao dokaz, tu je i snimak na kojem se vidi kako DŽonić u noći zločina vozi Goranov automobil do mesta gde će ga spaliti, te priznanica sa logom Đokićeve menjačnice da je DŽoniću pozajmio 10.000 evra. Ovaj dokument nađen je među novčanicama koje je Goran posle zločina zakopao na imanju jednog od sinova.

Foto: J. Ćosin

 

Podsetimo, tročlana porodica ubijena je u noći između 26. i 27. septembra kada ih je, kako se sumnja, Goran DŽonić, brat od tetke Gorana Đokića, namamio da dođu do mesta zvanog Dudine Bare u ataru Moravca gde ih je ubio pucajući na njih iz pištolja, a zatim zapalio njihova tela.

Veruje se da je motiv zločina koristoljublje jer je Đokić u vozilu uvek nosio velike sume novca s obzirom na to da se bavio menjačkim poslovima.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".