Istražna radnja za otkrivanje materijalnih dokaza je odrađena i na osnovu temelja sprovodi se istraga.

Napadači su usnimljeni na kamerama video nadzora, sa kapuljačama i hirurškim maskama

Policija traga za ubicama Ranka Radoševića zvanog Eskobar i kako mediji prenose, njihove hapšenje moglo bi se uskoro očekivati, obzirom da je jednom od osumnjičenih u toku bega otkriveno lice, jer mu je vetar pomerio kapuljaču.

Policija je dala opis za počinioce i to da je jedan visok 175, a drugi 180 centimetara.

Nova žrtva u ratu dva zavađena crnogorska klana "pala" juče ujutru u Beogradu

Foto: Z. Jovanović

 

Na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj, sa više hitaca iz pištolja, ubijen je Ranko Radošević (54), zvani Šule i Eskobar, rodom iz Nikšića. Policija traga za ubicom i njegovim saučesnikom, koje su usnimile i bezbednosne kamere.

Prema nezvaničnim informacijama, Radošević se nešto posle 10 sati u svom blindiranom automobilu dovezao do pumpe da popije kafu. On je u ovaj objekat dolazio često, jer sa porodicom živi u neposrednoj blizini.

- Dok je sedeo za stolom i gledao u telefon, njemu su prišla dvojica maskiranih muškaraca - ispričao je jedan od očevidaca. - Jedan od njih je, iz papirne kese, izvukao pištolj i ispalio nekoliko hitaca u glavu. On je bio mrtav gotovo istog trenutka. Gosti i radnici pumpe su u panici počeli da beže.

Ubistvo Radoševića je, po mišljenju stručnjaka za bezbednost profesionalno odrađena sačekuša. Veruje se da su napadači znali njegove navike, ali i da često dolazi na pumpu. Pored toga, policija ispituje da li je neko iz najbližeg okruženja imao dodira sa zločincem i njegovim pomagačima.

Foto: Z. Jovanović

 

Ubica je sa saradnikom, posle egzekucije, seo u karavan "folksvagen" kojem su bile stavljene ukradene tablice. Odvezli su se do Petlovog brda, gde su zapalili vozilo.

- Od mesta ubistva do lokacije gde su zapalili automobil, kojim su pobegli, ima nekih sedam, osam kilometara - navodi naš sagovornik. - Kao da su strahovito žurili, jer je to gusto naseljena ulica i deo grada. Unutrašnjost je potpuno izgorela, ali je karoserija ostala, pa je auto prebačen na veštačenje. Forenzičari će pokušati da pronađu otiske i biološke tragove. Na pumpi je pronađeno i nekoliko čaura, a zasada se ne zna da li su zločinci u zapaljenom autu ostavili oružje kojim je počinjeno ubistvo.

 Uviđaj je završen oko 14.30, a na snazi je veći deo dana bila akcija "Vihor". Tokom potrage za ubicama jedno vreme bili su angažovani i helikopteri MUP Srbije.

Foto: Instagram printskrin

 

Radošević je, inače, stari znanac bezbednosnih službi regiona. U rodnoj Crnoj Gori važio je za bezbednosno-interesantnu osobu, koja je jedno vreme bila bliska na određeni način sa oba zaraćena kotorska klana. Ipak, operativna saznanja govore da je u jednom trenutku prevagnulo prijateljstvo sa Jovicom Vukotićem i njegovim "škaljarcima".

U Beogradu je Radošević bio poznat kao čovek koji je trgovao blindiranim automobilima. Neka od tih vozila bila su u posedu Marka Miljkovića i Veljka Belivuka. Oni su zaplanjeni tokom policijske akcije početkom februara 2021. godine kada su njih dvojica i uhapšena.

Inače, u Srbiji je Radulović poznat pod nadimkom Šule, dok ga u rodnom Nikšiću, čiji je gradonačelnik njegov sestrić Marko Kovačević, i Crnoj Gori oslovljavaju sa Eskobar. Imao je burnu mladost, a sada se sumnja da su mu veze sa "škaljarcima" i došle glave.

Čitulja za Jovana

Foto: Printskrin/Dan

 

Pre šest meseci u Istanbulu je ubijen Jovan Jovica Vukotić (42), vođa "škaljarskog klana", a njegova porodica je dala čitulje u jednom podgoričkom listu.

- Nakon pola godine bol zbog gubitka ne jenjava. Teši me saznanje da su tvoja ljubav i dobrota ovekovečeni dobrim delima kako prema svojim najmilijima tako i prema svom narodu. I dok se u nesreći i otkrivaju, sreća se ne može kupiti novcem za koji je prodat novac. U laži su kratke noge, a u izdaji je prljava duša. Dok i poslednji grumen zemlje spokojno stoji u tvom rodnom Čevu, obraz i čast ćeš imati! Volimo te. Zauvijek tvoji - napisala je u čitulji Vukotićeva nevenčana supruga Maša M. (24), koja je stavila i imena njihove ćerkice i sina.

Osim nje, na šestogodišnji pomen se oglasila i Vukotićeva porodica, dok je jedna čitulja nepotpisana. Vukotić je iza sebe ostavio majku, bivšu suprugu I. V., sa kojom ima dvojicu punoletnih sinova i brata Igora, koji je u bekstvu.

Supruga Eskobara

Foto: Novosti

 

Nedugo nakon napada, na mestu zločina u Rušnju, pojavila se i Radoševićeva supruga.

Ona je bila vidno uznemirena i uplakana. Ekipa Hitne pomoći ukazala joj je pomoć.

SNIMAK OSUMNjIČENIH ZA UBISTVO ESKOBARA: Kamere ih snimile kako beže sa mesta zločina

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".