- Nakon pola godine bol zbog gubitka ne jenjava. Teši me saznanje da su tvoja ljubav i dobrota ovekovečeni dobrim delima kako prema svojim najmilijima tako i prema svom narodu. I dok se u nesreći i otkrivaju, sreća se ne može kupšiti novcem za koji je prodat novac. U laži su kratke noge, a u izdaji je prljava duša. Dok i poslednji grumen zemlje spokojno stoji u tvom rodnom Čevu, obraz i čast ćeš imati! Volimo te. Zauvijek tvoji - napisala je u čitulji Vukotićeva nevenčana supruga Maša M. (24), koja je stavila i imena njihove ćerkice i sina.

Osim nje, na šestomesečni pomen se oglasila i Vukotićeva porodica, dok je jedna čitulja nepotpisana.

Vukotić je iza sebe ostavio majku, bivšu suprugu I. V.,sa kojom ima dvojicu punoletnih sinova i brata Igora, koji je u bekstvu.

Foto: Printskrin/Dan

 

Jovan Vukotić je ubijen 8.septembra prošle godine u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu, naočigled svoje trudne supruge Maše M. (24). Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil a potom pobegli. Ispalili su ukupno pet hitaca u Vukotića. Desetak dana kasnije, uhapšena je grupa crnogorskih i turskih državljana zbog sumnje da su odgovorni za to ubistvo. 

U januaru je obelodanjeno da je u Turskoj podignuta optužnica za njegovo ubistvo, kao i da je predata sudu u Istanbulu. Na optužnici se nalazi 16 osoba, uključujući Radoja Živkovića, rođak Radoja Zvicera,kao i Zdravka Perunovića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

Jovan Vukotić je sahranjen je na groblju u selu Čevo, kod Cetinja, gde je pokopan i njegov otac Veselin Vesko Vukotić (69), koji je ubijen 2019. u obračunu dva zavađena kotorska kriminalna klana. Veselinov ubica i njegov saučesnik još nisu nađeni. Ubica je ispalio šest hitaca Vukotiću u grudi.

Foto: YENI ŞAFAK

 

Sahrana Jovana Vukotića protekla je uz velike mere bezbednosti, uz prisustvo porodice i prijatelja. Na sahrani nije bio Igor Vukotić, rođeni Jovanov brat, koji je 11 godina u bekstvu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".