Jelena Dimić, pobednica poslednje epizode kviza "Potera", insistirala je da voditelj Jovan Memedović koristi rodno senzitivni jezik i da njeno zanimanje nazove u ženskom rodu. Snimak razgovora je podelio i Arsenije Arsić, pokušavši da je ponizi.

- Em neprijatno, em nepravilno, jer može biti samo stomatologica ili stomatologinja. Kada već koristimo polno ravnopravan jezik, recimo i da je šteta što je ova feministica prošla dalje i osvojila bilo šta - napisao je on na Tviteru

Ubrzo je usledio i odgovor pobednice kviza, koja je dobila ogromnu podršku javnosti.

Foto: Tviter printskrin

 

- Ja bih pre rekla, Arsenije Arsiću, da je velika šteta što si zavidan, ozlojeđen i bezobrazan i da si već pokazao u 'Slagalici' koliko ne umeš prihvatiš poraz i da je neko bolji od tebe. Ja sam pokazala da sam zaslužila svoju pobedu, a ako vam je neprijatno – menjajte kanal - napisala je ona.

Arsenije je zbog brojnih kritika na Tviteru obrisao spornu objavu, a osim uvreda i šaljivih komentara na njegov račun, stiglo je i objašnjenje kako se grade imenice u ženskom rodu.

- Netačno, Arsenije, evo u nastavku ukratko kako formiramo imenice ženskog roda u našem jeziku. Tu sam za sva dodatna pitanja i nedoumice. I ko zna gde i ko zna kad - napisala je jedna korisnica.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".