Kako Republika ekskuluzivno saznaje, veštačenjem je utvrđeno da je beba ženskog pola rođena mrtva i da se očekuje obustava istrage i ukidanje pritvora.

Slučaj je, podsetimo, duboko potresao Srbiju krajem februara kada je otkriveno da je dete punih sedam godina bilo u zamrzivaču u porodičnoj kući u Zemunu.

Prema ranije dostupnim informacijama, na osnovu kojih je Viši sud odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti, sumnjalo se da je Lidija M. lišila života svoje novorođenče nepoznatog pola na taj način što je nakon što se porodila na podu kupatila, novorođenče zajedno sa posteljicom umotala u peškir, a potom stavila u više pvc kesa, i zatim u zamrzivač u kući bivšeg supruga.

Foto: Fejsbuk

 

- Lidija je priznala da je beba njena, ali je rekla da ju je rodila mrtvu. Međutim, to još uvek ne znamo dok se ne završi obdukcija. Videćemo da li ju je ubila po rođenju. Ako jeste, Lidija ide u zatvor za ubistvo, za sada je u pritvoru. Takođe je rekla da je sakrila telo jer niko od njenih ukućana nije znao da je trudna, pa da nije znala šta da radi, te ju je stavila u zamrzivač. Ubrzo nakon tog porođaja ona je otišla iz kuće i ostavila svoju porodicu - rekao je ranije izvor Republike blizak istazi.

U medijima se oglasio i njen suprug Zoran M, koji je rekao da je bebu našao kada mu se zamrzivač pokvario i kada je hteo da ga očisti. 

Foto: N. Skenderija

 

Foto: N. Skenderija

 

- Ustao sam i razmišljam da li da se umijem ili ubijem! Ne mogu da dođem sebi nakon što sam video da je moja bivša žena prvo bila trudna, a onda i ubila dete pre sedam godina - rekao je Zoran za medije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Republika)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".