Psiholog Kimberli sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Tik Tok deli najrazličitije savete i uvide u muško ženske, ali i prijateljske odnose.

Ovaj put, otkrila je kako možete da znate da li se zaista dopadate nekome:

– Da li ste znali da postoje neki psihološki načini da saznate šta neko zaista misli o vama. To može biti prijatelj, šef, neko ko vam se dopada, bukvalno bilo ko. Kao terapeut, sa diplomom iz psihologije, provela sam život proučavajući ljudsko ponašanje i znam da su ove stvari istinite – kaže Kimberli i deli tri jasna pokazatelja:

1. Heroj

Prva stvar koju ćete uraditi kako biste saznali šta neko misli o vama i ovo može biti izazovno, jeste da budete ranjivi. Ispričajte toj osobi nešto što vas zaista pogađa. Recite zašto je to problem i da ne znate kako da rešite, a onda dobro obratite pažnju na odgovor.

Foto: Profimedia

 

Ako je kao većina ljudi, sedi i empatično sluša i daje sve od sebe da bude dobar prijatelj, ali, ako imaju posebnu naklonost prema vama, ako im se sviđate, počeće da uskaču i pokušaju da ponude rešenje za problem, probaće da ga reše. Kada nam se neko dopada, podsvesno želimo da budemo njihov heroj, pa posebno obratite pažnju da li pokušavaju da uskoče i budu vaš heroj. Ako da, najverovatnije im se dopadate.

2. Govor tela

Sledeći put kada uđu u prostoriju u kojoj se vi već nalazite, obratite posebnu pažnju na njihov govor tela.

Da li promene položaj tela kada vi uđete u prostoriju? Nije važno da li je simpatisanje ili situacija sa prijateljem. Kada neko ko nam se dopada uđe u prostoriju, mi skoro uvek podsvesno promenimo položaj tela. Ovo je potpuno podsvesno i uglavnom jer želimo da ih impresioniramo.

Foto: Profimedia

 

3. Pravilo barijera

Ovo je veoma važno. Ovo je jedna podsvesna stvar, koju će svaka osoba kojoj se dopadate, podsvesno da uradi i veoma je zabavno kada je vidite uživo. Sledeći put kada se vidite ćete da igrate jednu igru i početi da stavljate stvari između vas. Ukoliko im se dopadate, počeće da sklanjaju te stvari u stranu ili ih u potpunosti sklanjati. To rade, jer imaju potrebu da eliminišu sve barijere, prenosi "Informer".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".