Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje dana 25.02.2023. godine osumnjičenom B.M., zbog izvršenja krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 1 u vezi sa članom 289 stav 1 KZ, u sticaju sa krivičnim delom nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 1 krivičnog zakonika, povodom događaja u Ulici Glavna, GO Zemun, kojom prilikom je osumnjičeni upravljao vozilom u stanju veoma teške alkoholisanosti sa 1.76 alkohola u krvi, te je tako ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost telo ljudi.

Osumnjičeni je vozilom udario i na poklopac motora nabacio ostećenu, koja je prelazila kolovoz na obelezenom pešačkom prelazu, kojoj je naneo teške telesne povrede.

Istom prilikom je osumnjičeni ugrozio spokojstvo građana, jer je nakon izazivanja saobraćajne nezgode prišao okupljenim građanima koji su se zatekli na licu mesta, obrativši im se neprimerenim rečima.

Nakon saslušanja sa osumnjičenim, tužilaštvo je zaključilo sporazum o priznanju krivičnih dela, te je od strane suda presudom najpre utvrđena kazna zatvora od po 6 (šest) meseci za svako krivično delo, a zatim izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine koju će osuđeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, bez primene elektronskog nadzora, uz kumulativno izricanje mere bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 ( jedne) godine.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".