Si En En piše da ovaj grad svake godine pogađaju jake mećave i ledene oluje. Ekstremne snežne padavine uzrokuju hladni sibirski vetrovi koji dolaze iz pravca severozapada i uzrokuju ubrzano stvaranje oblaka. Zbog niskih temperatura u gradu, umesto kiše, potom padne sneg.

Aomori i okolna mesta su tako tokom cele zime prekriveni debelim slojem snega, koji se zadržava sve do aprila. Navodi se kako svake godine u proseku padne 7.9 metara snega. Snežni nanosi nekada su toliko visoki da blokiraju ljudima izlaz iz kuća, a ulice u središtu grada su zaleđene. 

- Ovde je stalna borba svaki dan - ispričala je jednom prilikom za Si En En Julija Minatoja, jedna od stanovnica ovog grada. Svakodnevno čišćenje snega lopatama u Aomori je nezaobilazna pojava među stanovnicima tokom zimskih meseci.

Međutim, uprkos velikoj količini snega, Aomori se zimi ne zatvara. Mnogi turisti dolaze na skijanje i ostale sportske aktivnosti. 

Osim Aomorija, među najsnežnije gradove na svetu ubrajaju se i Saporo, Akita i Tojama u Japanu, Sent DŽon, Kvebek i Sagne u Kanadi, Sirakjus, Ročester i Bafalo u SAD-u.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".