Na večnoj listi treća je Martina Navratilova sa 322, a sledeća je Serena Vilijams koja je provela 319 nedelja kao prva teniserka sveta, dok peto mesto zauzima Švajcarac Rodžer Federer sa 310 nedelja na prvom mestu.

Foto: Printskrin/ATP Tour

 

 

Povodom obaranja ovog rekorda i ispisivanja istorije, sada se oglasio Novak Đoković. 

- Pozdrav teniski fanovi širom sveta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci tokom svih ovih godina, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali tokom godinama da uspem da ostvarim neka neverovatna dostignuća tokom moje karijere - rekao je Nole i dodao:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

- Poslednje u nizu je obaranje rekorda sa 378 nedelja na prvom mestu, čime sam pretekao jednu Štefi Graf, jednu od najvećih ikada u tenisu, računajući i mušku i žensku konkurenciju. Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća i želim da iskoristim ovu priliku da podelim sa vama radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu - poručio je Đoković.

Podsetimo, Novakova supruga Jelena Đoković na svom Instagram nalogu objavila je dirljiv snimak u čast ove vesti. 

Na snimku ona i Novak plešu, dok se u pozadini čuju zvuci čuvenog hita Tine Tarner "The best". 

Jelena je uz video okačila i zanimljiv komentar koji na šaljiv način ilustruje veliki Novakov uspeh. 

- Ponosno slavimo ovu Novakovu tenisku ljubavnu aferu o kojoj bruji ceo svet - i žena se ne ljuti. Novak je najbolji teniser sveta najduže u istoriji tenisa - napisala je Jelena Đoković. 

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".