Na večnoj listi treća je Martina Navratilova sa 322, a sledeća je Serena Vilijams koja je provela 319 nedelja kao prva teniserka sveta.

Peto mesto zauzima Švajcarac Rodžer Federer sa 310, šesti je Pit Sampras sa 286, slede Ivan Lendl sa 270 i DŽimi Konors sa 268, dok je Amerikanka Kris Evert provela 260 nedelja na čelu.

Švajcarkinja Martina Hingis i Španac Rafael Nadal su po 209 nedelja bili najbolji na svetu.

Foto: Printskrin/ATP Tour

 

Posle kratkog predaha, Đoković bi uskoro trebalo da se okrene obavezama na terenu.

On je saznao rivala u prvom kolu Dubaija i snage će odmeriti sa Čahom Tomasom Mahačem. Srpski as i trenutno 120. igrač sveta će prvi međusobni meč odigrati u utorak od 07:00 časova.

 

 

Novak je na turnir iz serije 500 u Dubaiju došao sa serijom od 12 vezanih pobeda (osvojio trofej u Adelejdu i Australijan openu).

Srbija će ipak imati za koga da navija u ponedeljak. Filip Krajinović se u prvom kolu sastaje sa Rusom Andrejom Rubljevim koji brani titulu. NJihov duel je treći na centralnom terenu i neće početi pre 16 časova po našem vremenu.

Podsetimo, Đoković je prošle godine ispao u četvrtfinalu od Čeha Jiržija Veselog sa 6:4, 7:6.

Đoković na prvom mestu ATP liste sada ima 6.980 bodova, dok je drugi Španac Karlos Alkaraz sa 6.780. Potom slede Grk Stefanos Cicipas i Norvežanin Kasper Rud, dok je na petom mestu Amerikanac Tejlor Fric koji je napredovao za dve pozicije u odnosu na prošlonedeljnu listu.

U Top 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Rusi Andrej Rubljov i Danil Medvedev, Španac Rafael Nadal, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Danac Holger Rune.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".