Nakon što je pao na poligrafu, on je priznao da je izmislio kako je opljačkan zato što je u kafani potrošio pare od kredita kojima je trebalo da plati struju.  

S.D.  je policiji prijavio kako su lopovi noću provalili u njegovu kuću tako što su obili ulazna vrata i iz sobe sa stola ukrali kovertu u kojoj je bilo 120.000 dinara koje je dva dana ranije podigao u banci, a onda pobegli kroz prozor.

- Probudio sam se u tri ujutro da odem do toaleta i kada sam video razvaljena vrata i otvoren prozor i da su pare nestale, samo što se nisam srušio - ispričao je policiji i novinarima.

Foto: N. Skenderija

 

U pronalaženju navodnih lopova policajcima nisu bile od pomoći sigurnosne kamere na kućama u blizini pošto je te noći bila gusta magla. Uzeli su otiske sa vrata i prozora i intenzivno tragali za lopovima. Posetili su mesta na kojima je boravio i ispitivali ljude sa kojima je bio u kontaktu.

- Utvrđeno je da je uveče bio u kafani gde je potrošio dosta novca i zaboravio ključeve od kuće. Kada je skinuta sumnja sa ljudi koji su te noći bili u kafani i koji su videli da je imao i potrošio poprilično para na piće i muziku, policija je posumnjala da se provala uopšte dogodila i da je novac ukraden. Pao je na poligrafu i onda sve priznao - otkrio je naš izvor.

Foto: Profimedia

 

Za krivično delo lažno prijavljivanje Krivičnim zakonikom su zaprećene novčana i kazna zatvora do godinu dana.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".