Vojnikinja britanske vojske Heder Sjuard-Daglas optužena je za nepristojno ponašanje i zlostavljanje jer je zaskočila koleginicu i jahala je dok je ispuštala seksualne zvukove. 24-godišnjakinja je navodno više puta dodirivala grudi koleginici dok su stajale u redu za hranu i gurala joj prst u zadnjicu dok je radila sklekove.

Sjuard-Daglas je negirala sve optužbe, tvrdeći da je sve to deo zajedničke igre. Navodna krivična dela dogodila su se ubrzo nakon što su dve žene počele osnovnu obuku.

"NJih dve su se prvi put srele na obuci za regrute, a tri nedelje kasnije tužilja se požalila svom komandantu i rekla mu da ju je optužena maltretirala", rekao je Vilijam Piters vojnom sudu u Bulfordu.

Kada se dogodio prvi incident, oštećena vojnikinja je potpuno obučena radila sklekove kada je Heder ušla u prostoriju i, prema rečima tužioca, "gurnula prst u njenu zadnjicu".

"Bila sam potpuno iznenađena i viknula sam joj da prestane. Skočila sam na krevet, a ona je nastavila da se smeje. Bio je to jak otpor kroz odeću", rekla je oštećena.

Još jedna vojnikinja svedočila je da je Sjuard-Daglas jahala svoju koleginicu i ispuštala seksualne zvukove dok je to radila. Česte se tuče su se dešavale i u redu za hranu kada je optužena dolazila do žrtve i dodirivala joj grudi. 

"Povremeno bi je odgurnula, ali to je bilo iz besa, a ne iz igre", rekla je oštećena.

Nakon što je prijavila incident i ponašanje Sjuard-Daglas komandi, žrtvu je saslušala policija, a snimak je pušten na sudu: "Imali smo dug dan, došla sam u sobu i legla na pod. Popela se na mene i počela je da pravi seksualne pokrete. Upitala sam je šta to radi i rekla joj da se skloni sa mene. Sišla je i nastavila da se smeje. Bila sam šokirana. Ceo incident je bio jako neprijatan, osećala sam se zaglavljeno i nisam mogla da odem", rekla je žrtva na snimku.

(MONDO)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".